Ακριβότερος παίκτης του Μουντιάλ ο Κέιν, στη δεύτερη θέση το ρόστερ της Αγγλίας!

Ακριβότερος ποδοσφαιριστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ο Χάρι Κέιν σύμφωνα με έρευνα του «CIES». Στη δεύτερη θέση των πιο «τσιμπημένων» ρόστερ αυτό της Εθνικής Αγγλίας!



Ακριβότερος παίκτης του Μουντιάλ ο Κέιν, στη δεύτερη θέση το ρόστερ της Αγγλίας!

Τα ποσά που λήφθηκαν υπόψη για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων προέκυψαν από αλγόριθμους που έχουν οριστεί από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Η τιμή του κάθε ποδοσφαιριστή αφορά την αντικειμενική του αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, η οποία και προκύπτει από την ηλικία του κάθε άσου, το σύλλογο που αγωνίζεται, τη χρονική διάρκεια του ισχύοντος συμβολαίου κ.τ.λ.

Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, ο Χάρι Κέιν καταλαμβάνει την πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας, αφού εκτίμηση του site είναι πως η τιμή εκκίνησης για οποιονδήποτε ενδιαφερθεί να αποκτήσει τα δικαιώματά του από Τότεναμ κυμαίνεται στα 201.2 εκατομμύρια ευρώ!

Με την ίδια λογική και ο πίνακας με τις 32 ομάδες του Μουντιάλ, οι οποίες κατατάσσονται με βάση το άθροισμα της αξίας των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το ρόστερ τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωσης την πρωτιά καταλαμβάνουν οι Γάλλοι, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να αποτελεί το ακριβότερο «όπλο» στη… φαρέτρα του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Στα 186.5 εκατομμύρια η δική του τιμή...

Τέλος να αναφερθεί πως τα ποσοστά που συνοδεύουν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών και στους δύο παρακάτω καταλόγους, αφορούν το μέρος στο οποίο ενέχεται η τιμή τους επί της συνολικής αξίας του έμψυχου δυναμικού της ομάδας τους.

Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής από κάθε ομάδα του Μουντιάλ

Η οικονομική κατάταξη των 32 ομάδων

Ιωάννης Τζιουμακλής