Ο Κέιν ξεπέρασε και τον Νεϊμάρ σε αντικειμενική αξία!

Έρευνα του Διεθνή Κέντρου Αθλητικής Μελέτης (CIES), κατατάσσει τον Χάρι Κέιν στην κορυφή των ακριβότερων ποδοσφαιριστών, βάσει της αντικειμενικής τους αξίας, όπως προκύπτει από την ηλικία, τα γκολ και το συμβόλαιο που τον δεσμεύει!  



Ο Κέιν ξεπέρασε και τον Νεϊμάρ σε αντικειμενική αξία!

Ο Άγγλος επιθετικός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποίησε το CIES, κοστίζει πλέον 201,2 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας κατά 6 εκατ. την αντικειμενική αξία της ακριβότερης μεταγραφής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Ο Νεϊμάρ, μπορεί να υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 222 εκατ.ευρώ, ωστόσο, αυτή τη στιγμή και βάσει, πάντα, του Διεθνή Κέντρου Αθλητικής Μελέτης, η αξία του έχει πέσει ελάχιστα, στα 195 εκατομμύρια.

Αυτό, προκύπτει από κριτήρια τα οποία είναι η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή, τα γκολ που έχει πετύχει και η διάρκεια του συμβολαίο του με τον σύλλογο στον οποίο βρίσκεται. Λόγω του ότι ο νυν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας είναι κάτω των 25 και έχει σκοράρει 80 φορές τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους, η αξιολόγηση τον οδήγησε στην πρώτη θέση του Top-100 από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πίσω του, άφησε τόσο τον Νεϊμάρ, ο οποίος κοστολογείται στα 197,5 εκατ.ευρώ, ενώ και ο Κίλιαν Μπαπέ, του οποίου η μετακίνηση από τη Μονακό στην Παρί παίρνει κανονική μορφή φέτος μετά τον περσινό δανεισμό, αποκτά πλέον αξία 186,5 εκατομμυρίων.

Πρώτος στους τερματοφύλακες ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι με 104,6 εκατ.ευρώ, κορυφή και για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε όσον αφορά τους box-to-box μέσους, με 167,2 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα:

Κώστας Ζάλιαρης