Μαζί έπεσαν, μαζί επέστρεψαν…

Πέρυσι τέτοια εποχή και οι τρεις ζούσαν τον «εφιάλτη» του υποβιβασμού. Ένα χρόνο μετά, οι ίδιες τρεις γεύονται τη χαρά την ανόδου.



Μαζί έπεσαν, μαζί επέστρεψαν…

Ο λόγος για τις Γουίγκαν, Μπλάκμπερν και Ρόδεραμ, οι οποίες τερμάτισαν στην «ουρά» της περσινής Τσάμπιονσιπ και φέτος κατάφεραν τελικά όλες να επιστρέψουν άμεσα στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

«Λάτικς» και «ρόβερς» κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις της League One και είχαν εξασφαλίσει από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος το απευθείας εισιτήριο της ανόδου, με το… παζλ να συμπληρώνεται  το απόγευμα της Κυριακής.

Η Ρόδεραμ επικράτησε στην παράταση με σκορ 2-1 της Σριούσμπερι στον τελικό των πλέι οφ που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» και ακολούθησε με τη σειρά της την αντίστροφη πορεία σε σχέση με πέρυσι.

Η προηγούμενη φορά που τρεις ομάδες κατάφεραν αμέσως μετά τον υποβιβασμό τους να επιστρέψουν «πακέτο» στην από πάνω κατηγορία ήταν τη σεζόν 2006/07, όταν Χάρτλπουλ, Σουίντον και Γουόλσολ πήραν την άνοδο από τη League Two στη League One, την οποία είχαν αποχαιρετήσει ένα χρόνο νωρίτερα.