Επιχείρηση σύσφιξης σχέσεων

Ραντεβού με τους ανθρώπους της FIFA αλλά και με τον Σεπ Μπλάτερ σκοπεύει να προγραμματίσει ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπερνστάιν, προκειμένου να αποκαταστήσει τη σχέση της FA με τη FIFA, έπειτα από τη μεταξύ τους κόντρα στο πρόσφατο σκάνδαλο των δωροδοκιών.



Επιχείρηση σύσφιξης σχέσεων

Η αιτία της ρήξης ήταν η πρόταση της αγγλικής πλευράς περί αναβολής των εκλογών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έπειτα από τις κατηγορίες που βάρυναν τον Σεπ Μπλάτερ και στις οποίες εμπλέκονταν αρκετά από τα μέλη της FIFA. Έπειτα από το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπερνστάιν θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την  τάξη με επικείμενα ραντεβού.

«Θα προγραμματίσουμε συναντήσεις το προσεχές διάστημα. Δεν έχουμε πρόθεση να ηγηθούμε μια επαναστατικής κίνησης κατά της FIFA. Απλά σχηματίσαμε άποψη αναφορικά με το σκάνδαλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εκφράσαμε τις σκέψεις μας. Πρόθεσή μας είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για να προχωρήσουμε παρακάτω και να βοηθήσουμε τη FIFA. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ορισμένες συζητήσεις με τις Ομοσπονδίες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών και θα τις συνεχίσουμε» ήταν τα λόγια του αφεντικού της FA.