Η καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν σύμφωνα με το «Fantasy»

Με την λήξη της σεζόν στην Premier League, ολοκληρώθηκε και ο φετινός κύκλος του δημοφιλούς παιχνιδιού του Fantasy, το οποίο κράτησε για ακόμα μία χρονιά τους φαν του αγγλικού πρωταθλήματος σε εγρήγορση, βάζοντας τους στη θέση του μάνατζερ που κάνει πρωταθλητισμό κόντρα σε γνωστούς και άγνωστους αντιπάλους.



Η καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν σύμφωνα με το «Fantasy»

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παιχνιδιού, το οποίο φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Premier League, οι παίχτες που μπήκαν στη διαδικασία να κοουτσάρουν την ομάδα τους φέτος ήταν σχεδόν 6 εκατομμύρια παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων 11000 περίπου από την Ελλάδα. Η καλύτερη 11άδα που προκύπτει με βάση την βαθμολογία που δίνει το παιχνίδι στους ποδοσφαιριστές είναι η παρακάτω.

Τερματοφύλακας:

Νταβίντ Ντε Χέα, 172 πόντοι

Με διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας του φετινού πρωταθλήματος, 37 συνολικά συμμετοχές, 115 επεμβάσεις και 18 clean sheets τα οποία του έδωσαν το βραβείο του «χρυσού γαντιού». Ο Ισπανός ήταν ο πυλώνας της φετινής άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές αποκρούσεις μέσα στη χρονιά.

Αμυντικοί:

Θέσαρ Αθπιλικουέτα, 175 πόντοι

Μπορεί η Τσέλσι να μην έκανε την περσινή πορεία πρωταθλητισμού, όμως ο Αθπιλικουέτα ήταν στο βασικό σχήμα του Αντόνιο Κόντε 37 φορές, πράγμα που γέμισε τις στατιστικές του κατηγορίες και του απέφερε πόντους. 15 clean sheets, 2 γκολ και 6 ασίστ, έφεραν τον Ισπανό πρώτο στην βαθμολογία μεταξύ των υπολοίπων αμυντικών.

Μάρκος Αλόνσο, 165 πόντοι

Πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια πράγματα με τον συμπατριώτη του, καθώς ο Αλόνσο έχασε μόλις 5 παιχνίδια όλη την σεζόν, είχε 14 clean sheets, ενώ ήταν πιο παραγωγικός από τον Αθπιλικουέτα επιθετικά, σκοράρωντας 7 φορές και δίνοντας και 2 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Νίκολας Οταμέντι, 156 πόντοι

Ο σταθερότερος αμυντικός της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι, και το σημαντικότερο για το Fantasy, χωρίς τραυματισμούς, κατέγραψε 33 συμμετοχές σαν βασικός, κράτησε το μηδέν στην άμυνα της ομάδας του 15 φορές και σκόραρε και 4 γκολ κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει ιδιαίτερα μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Μέσοι:

Μοχάμεντ Σαλάχ, 303 πόντοι

Για τον Αιγύπτιο έχουν ειπωθεί τα πάντα για τα φετινά του κατορθώματα και η βαθμολογία του στο Fantasy έρχεται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του MVP για την χρονιά ολοκληρώθηκε. 36 συμμετοχές, 32 γκολ, 12 ασίστ και όσοι «μάνατζερ» τον είχαν επιλέξει στην ομάδα τους δικαιώθηκαν στον απόλυτο βαθμό.

Ραχίμ Στέρλινγκ, 229 πόντοι

Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του Άγγλου εξτρέμ αποτυπώθηκε και στην βαθμολογία του στο παιχνίδι, ξεπερνώντας μάλιστα τον συμπαίκτη του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Στέρλινγκ σε 33 συμμετοχές σκόραρε 18 τέρματα και μοίρασε 17 ασίστ κάνοντας μία πολύ παραγωγική χρονιά.

Κέβιν Ντε Μπρόινε, 209 πόντοι

Ο «μαέστρος» της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα άργησε να πάρει μπροστά στο φετινό Fantasy, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε να μοιράζει ασίστ δεν σταμάτησε ποτέ. Με 36 συνολικά παρουσίες στην βασική 11άδα και μία ως αλλαγή, ο Βέλγος μοίρασε 18 γκολ στους συμπαίκτες του και σκόραρε 8.

Κρίστιαν Έρικσεν, 199 πόντοι

Μία ακόμα χρονιά που ο Δανός μέσος ήταν μία σταθερή επιλογή που προσέφερε σιγουριά στους λάτρεις του παιχνιδιού. Αναντικατάστατος από τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, έχασε μόλις έναν αγώνα, σκόραρε 11 φορές και «σέρβιρε» 10 γκολ στους συμπαίκτες του.

Ριγιάντ Μαχρέζ, 195 πόντοι

Ο Αλγερινός ξεκίνησε την χρονιά όπως την σεζόν 2015-16 που οδήγησε την Λέστερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως από τον Γενάρη και έπειτα, όταν και η ομάδα του αρνήθηκε να τον παραχωρήσει στην Μάντσεστερ Σίτι, η απόδοση του δεν ήταν η ίδια. Παρόλα αυτά, είχε την ίδια παραγωγή με τον Έρικσεν, με 11 γκολ και 10 ασίστ.

Επιθετικοί:

Χάρι Κέιν, 217 πόντοι

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει και φέτος το «χρυσό παπούτσι», όμως η συγκομιδή του ήταν όπως και πέρσι 29 τέρματα (το Fantasy δεν υπολογίζει το γκολ του Κέιν κόντρα στην Στόουκ), για τον σέντερ φορ της Τότεναμ, ο οποίος πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει, δεν σκοράρει τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να προβληματίζει τους παίχτες του Fantasy μέχρι να πάρει μπρος. Την στατιστική του συμπληρώνουν, επίσης, οι 2 ασίστ που έδωσε.

Τζέιμι Βάρντι, 183 πόντοι

Πήρε στο νήμα την θέση στο πλευρό του Κέιν, χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε την τελευταία αγωνιστική κόντρα στα «σπιρούνια», αφήνοντας πίσω του τον πιο συνεπή ως τότε Φιρμίνο. Ο Άγγλος σέντερ φορ δεν αγωνίστηκε μόλις σε ένα ματς φέτος, πέτυχε 20 τέρματα και μοίρασε και δύο τελικές πάσες.

Βασίλης Πλακογιάννης