Σκοράρουν και... αφήνουν πίσω τους συντρίμμια!

Πασάρουν, σκοράρουν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στη φετινή τρομερή σεζόν τους οι παίκτες του Γκουαρδιόλα! Οι 30 νικες, η 100άρα στα γκολ για δεύτερη φορά, ο Στέρλινγκ έγινε ακόμα ένας που έκανε το... double-double σε γκολ/ασίστ, ενώ οι στατιστικολόγοι περιμένουν κι ένα γκολ από τον Σίλβα.



Σκοράρουν και... αφήνουν πίσω τους συντρίμμια!

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου κόντρα στη Γουέστ Χαμ, οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ έκαναν ακόμα μια επίδειξη δύναμης και ποιότητας δίχως απαραίτητα να χρειαστεί ν' ανεβάσουν πολλές ταχύτητες, αφού αρκούσε και το απλό, γρήγορο και επιβλητικό παιχνίδι τους για να φτάσουν στο τελικό 4-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι ασταμάτητοι κυρίαρχοι της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς, έσπασαν ξανά (είναι οι μοναδικοί που το έχουν κάνει δύο φορές στην ιστορία της Πρέμιερ) την 100άρα τερμάτων σε μια σεζόν κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τα 102 γκολ μέχρι αυτή τη στιγμή (απομένουν τρία ματς), απειλούν το απόλυτο ρεκόρ της Τσέλσι (103) από τη σεζόν 2009-2010! Οι «πολίτες» είχαν 102 γκολ το 2014, ενώ και η Λίβερπουλ την ίδια περίοδο είχε σταματήσει στα 101. 

Μάλιστα, η Σίτι έφτασε στο τριψήφιο νούμερο σε 35 αγωνιστικές, κάτι που την έκανε την πιο γρήγορη που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ κι όχι μόνο, αφού η αμέσως προηγούμενη καλύτερη χρονική επίδοση των 100 τερμάτων κατεγράφη από την Έβερτον, σε 32 παιχνίδια τη σεζόν... 1931-1932!

Η Σίτι κυνηγάει ακόμα ένα ρεκόρ των «μπλε» του Λονδίνου, αφού θέλει να ξεπεράσει και τις 30 νίκες σε μια αγωνιστική περίοδο, κάτι που είχε πετύχει το σύνολο του Αντόνιο Κόντε πέρυσι.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Λιρόι Σανέ, που κατέκτησε και το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή από την PFA, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στο τρέχον πρωτάθλημα που έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων/ασίστ, με 10 γκολ και 12 «σερβιρίσματα» σε συμπαίκτες του. Μάλιστα, με αυτή την επίδοση έγινε ο μοναδικός στην ηλικιακή κατηγορία κ-23 στις πέντε μεγάλες Λίγκες της Ευρώπης που κάνει το double-double! 

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ωστόσο, ζήλεψε αμέσως... Ο Άγγλος επιθετικός με τα 18 τέρματα στον λογαριασμό του, σημείωσε 11 ασίστ (έδωσε γκολ σε Ζέσους και Φερναντίνιο) για να κάνουν πλέον... κουμάντο οι «πολίτες» στο κομμάτι γκολ/ασίστ, αφού καμία άλλη ομάδα της Πρέμιερ δεν έχει κάποιον δικό της παίκτη με δηψήφιες επιδόσεις. 

Περιμένοντας ένα γκολ από τον Νταβίντ Σίλβα μέχρι και το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να γίνει το μοναδικό κλαμπ στην ιστορία της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος με πέντε ποδοσφαιριστές που έφτασαν στα 10+ γκολ, αφού το έχουν κάνει οι Ζέσους, Σανέ, Στέρλινγκ και Αγουέρο. 

Κώστας Ζάλιαρης