Η Ουαλία προτιμά τους «πρωτάρηδες»!

Επίσημη επιστροφή στη δράση, επίσημο νέο ξεκίνημα! Ο Ράιαν Γκιγκς είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ουαλίας και παράλληλα ο 7ος που εμπιστεύεται η χώρα να κοουτσάρει την ομάδα, στην πρώτη του προπονητική απόπειρα.



Η Ουαλία προτιμά τους «πρωτάρηδες»!

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στη δράση, αυτή τη φορά για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Μετά την παραίτηση του Κρις Κόλμαν, προκειμένου να γίνει προπονητής της Σάντερλαντ και έχοντας αποτύχει να οδηγήσει την Ουαλία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, ο Γκιγκς είναι ο διάδοχός του! Ο Κόλμαν είχε φτάσει την Ουαλία στα ημιτελικά του Euro της Γαλλίας και ο 44χρονος Γκιγκς γίνεται αισίως ο 7ος προπονητής που θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του, αρχίζοντας από αυτό το πόστο, στην ιστορία της Εθνικής Ουαλίας.

Προκάτοχοι της συγκεκριμένης κατηγορίας ήταν ο Ουόλι Μπαρνς το 1954, ο Τζίμι Μέρφι δύο χρόνια αργότερα (που οδήγησε την Ουαλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ το 1958) ο Μάικ Σμιθ το 1974, ο Μάικλ Ίνγκλαντ στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ‘80 και ο Μαρκ Χιούζ το 1999.

Η Ομοσπονδία της Ουαλίας αποτελεί «καταφύγιο» για τους «πρωτάρηδες» αφού αποδεικνύεται στην πράξη πως δείχνει εμπιστοσύνη στο ξεκίνημά τους.

Βέβαια, ο Γκιγκς είχε πάρει το βάπτισμα ως προσωρινός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις, την περίοδο 2013-2014, όταν και απολύθηκε ο Ντέιβιντ Μόγιες. Παρέμεινε στο σύλλογο για δύο συναπτά έτη, ως βοηθός του Λουίς Φαν Χάαλ, ενώ αποχώρησε το 2016, όταν ανέλαβε τους «κόκκινους διαβόλους» ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο πρώην διεθνής αποτελούσε στυλοβάτη της Εθνικής των «Δράκων» με τους οποίους έπαιξε 64 φορές ενώ διαχρονικά παραμένει ρέκορντμαν της Γιουνάιτεντ έχοντας πραγματοποιήσει 963 εμφανίσει πετυχαίνοντας 168 γκολ με τη φανέλα της. Ο Γκιγκς θεωρήθηκε ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού ενώ με πληροφορίες, ο άνθρωπος στον οποίο έχει προτείνει να συμπορευτεί μαζί του ως βοηθός είναι ο Πολ Σκόουλς. Οι δυο τους, ως συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν οδηγήσει το σύλλογο σε μεγάλες δόξες. Στόχος να επαναφέρουν μαζί τις επιτυχίες στην Εθνική Ουαλίας αρχίζοντας την προσπάθεια για πρόκριση στο Euro του 2020.

Έλενα Χαριτάκη