Η τόλμη του Σάουθγκεϊτ και η οικειότητα του Λόφτους Τσικ

Οι εντυπώσεις για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Γερμανία, δεν κερδίζονται από το σκορ στον φωτεινό πίνακα, αλλά από εκείνους που αρπάζουν την ευκαιρία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας τόλμησε και ο Ρούμπεν Λόφτους Τσικ φάνηκε γενναίος ώστε σε μια πιεστική κατάσταση, να επιδείξει... οικειότητα.  



Η τόλμη του Σάουθγκεϊτ και η οικειότητα του Λόφτους Τσικ

Τα «τρία λιοντάρια» με συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές (τρεις στο αρχικό σχήμα και δύο με αλλαγή) να πραγματοποιούν ντεμπούτο με τη φανέλα με το εθνόσημο, έμειναν στο 0-0 απέναντι στη Γερμανία σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο «Γουέμπλεϊ».

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, έχοντας δει τους Ντέλε Άλι, Γουίνκς, Κέιν, Στέρλινγκ, Ντελφ και Χέντερσον ν' αποχωρούν από την αποστολή με προβλήματα τραυματισμών, όπως επίσης να προκύπτει και το θέμα του Μπάτλαντ, αποφάσισε πως το ματς με τα «πάντσερ», όπως επίσης και το προσεχές παιχνίδι με τη Βραζιλία, είναι ευκαιρίες για κάποια πρώτα συμπεράσματα παικτών που έχουν δείξει ότι αξίζουν να πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» στο τμήμα των ανδρών της εθνικής ομάδας.

Οι Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ και Τζόρνταν Πίκφορντ έδειξαν κόντρα στους Γερμανούς πως με την σωστή καθοδήγηση και εμπιστοσύνη, μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και μια θέση στην αποστολή των «τριών λιονταριών» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Σε ένα ματς όπου ο πιο έμπειρος από πλευράς Αγγλίας ήταν ο Φιλ Τζόουνς (που αποχώρησε τραυματίας) των 24 εμφανίσεων, ασφαλώς και το τελικό 0-0 δείχνει σαν... νίκη. Η «νίκη», όμως, για τον Σάουθγκεϊτ, είναι κυρίως αυτά που είδε τόσο από τον Λόφτους – Τσικ στη μεσαία γραμμή, όσο και από το γεγονός πως κατάλαβε παραδείγματος χάρη από τον Τάμι Έιμπραχαμ ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να ανταποκριθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ο νυν ομοσπονδιακός κόουτς είναι άνθρωπος που προσέχει πάρα πολύ τα μικρότερα κλιμάκια της εθνικής ομάδας, αλλά και ενδιαφέρεται για τα τμήματα υποδομής. Είναι εκείνος που προς τιμήν του, είτε τον δικαιώσουν οι πιτσιρικάδες είτε όχι, τόνισε λίγο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ του ηλικιακού τμήματος κ-17 στην Ινδία, πως ακόμα, εκείνα τα παιδιά δεν θα πρέπει να πέσουν στην «αρένα» της Πρέμιερ Λιγκ.

Η επαφή του με τον Λόφτους Τσικ τα τελευταία τρία χρόνια στο τμήμα των Ελπίδων ήταν η καλύτερη βοήθεια και... προϋπηρεσία για τον νεαρό χαφ που ανήκει στην Τσέλσι και έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Κρίσταλ Πάλας. «Τον έχω παρακολουθήσει από την ηλικία των 16 και πάντοτε αγωνίζεται με αυτοπεποίθηση, την οποία φυσικά βοηθάει και η σωματοδομή του, ενώ ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει στη θέση του» ανέφερε ο Σάουθγκεϊτ, που έδειξε στον ποδοσφαιριστή ότι τον πιστεύει, με αποτέλεσμα ο Άγγλος μέσος να φανερώσει μια... οικειότητα στον αγωνιστικό χώρο, παρά το γεγονός πως είχε να τα βάλει με τον Μεσούτ Εζίλ και φυσικά όλους τους υπόλοιπους Γερμανούς των ... περίπου 300 συμμετοχών.

Το παιχνίδι μπορεί να ήταν ζόρικο, η ομάδα του Λεβ να ήταν... τρομακτική κατά διαστήματα με τον τρόπο που μπορούσε να εκφράσει επιθέσεις και να τρέξει μέχρι τα καρέ του Πίκφορντ, ωστόσο, το πρώτο τεστ της φρεσκαρισμένης Αγγλίας, μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να μείνει στο μυαλό του Σάουθγκεϊτ, ο οποίος ετοιμάζεται γι' ακόμα ένα 90λεπτο δοκιμών και συμπερασμάτων, την Τρίτη, απέναντι στη «σελεσάο».