Άρσεναλ – Λέστερ (preview)

Για πρώτη φορά, η Πρέμιερ Λιγκ κάνει «σέντρα» για τη νέα σεζόν την Παρασκευή, με την Άρσεναλ να επιθυμεί να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο το δικό της «μαραθώνιο», υποδεχόμενη στο «Έμιρεϊτς» τη Λέστερ.



Άρσεναλ – Λέστερ (preview)

Τα λάθη της περυσινής σεζόν δεν επιθυμεί να επαναλάβει η Άρσεναλ, η οποία μετά το 1996, βρέθηκε εκτός πρώτης τετράδας, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Έχοντας κατακτήσει προσφάτως το Κομιούνιτι Σιλντ, οι «κανονιέρηδες» καλούνται πλέον να ξεκινήσουν με το «δεξί» τις υποχρεώσεις τους στην Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 2017/18, πηγαίνοντας κόντρα στην παράδοση που την θέλει να μην κερδίζει στις «πρεμιέρες» της, έχοντας μόλις μία νίκη στα επτά τελευταία ματς της 1ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η Λέστερ θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ με τον Κρεγκ Σέκσπιρ στον πάγκο της ως πρώτο προπονητή.

Στόχος για τις «αλεπούδες» είναι να «σπάσουν» το αρνητικό σερί που μετρούν κόντρα στην Άρσεναλ, όντας 21 παιχνίδια δίχως νίκη, μετρώντας 7 ισοπαλίες και 14 ήττες. Τελευταίο θετικό αποτέλεσμα, στην πρώτη τους συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ, το μακρινό 1994.

Αγωνιστικά νέα:

Άρσεναλ:

Χωρίς τον Αλέξις Σάντσες θα φιλοξενήσει τη Λέστερ η Άρσεναλ, με τον Χιλιανό να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Εκτός από τον Σάντσες, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Μεσούτ Εζίλ, Άαρον Ράμσεϊ, Περ Μερτεσάκερ και Σκορντάν Μουστάφι. Γκάμπριελ Παουλίστα και Σάντι Καθόρλα παραμένουν μακροχρόνια απόντες.

Τιμωρημένος είναι ο Λοράν Κοσιελνί, ωστόσο οι νεοαποκτηθέντες Σεντ Κολάσινατς και Αλεξάντρ Λακαζέτ, είναι πανέτοιμοι για το ντεμπούτο τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Λέστερ:

Ένα πρόβλημα στη βουβωνική χώρια θα αποτρέψει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λέστερ, Βιθέντε Ιμπόρα, να κάνει το ντεμπούτο του.

Η απουσία του αποτελεί πλήγμα για τις «αλεπούδες», μαζί με αυτή του Ντάνι Ντρίνκγουοτερ, που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο δικέφαλο.

Αντίθετα, ο Κελέσι Ιεανάτσο ξεπέρασε τον τραυματισμό στο δάχτυλο του ποδιού και βρίσκεται στη διάθεση του Σέκσπιρ, μαζί με τον Χάρι Μαγκουάιρ. Εκτός είναι ωστόσο ο Ρόμπερτ Χουτ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Τσεχ, Χόλντινγκ, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Κολάσινατς, Τσάκα, Ελνένι, Ιβόμπι, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μαγκουάιρ, Μόργκαν, Φουκς, Ολμπράιτον, Κινγκ, Τζέιμς, Εντιντί, Μαχρέζ, Βάρντι