Αποκλεισμός-σοκ για Μάρεϊ! (Video)

Την πιο οδυνηρή ήττα που οδήγησε και στον πιο βαρύ αποκλεισμό του από τότε που πέρασε στην 1η θέση του παγκόσμιου ranking γνώρισε ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος ηττήθηκε από το νο90 Τζόρνταν Τόμπσον στον πρώτο γύρο του Aegon Championships -το οποίο και υπερασπιζόταν- στο Queen’s Club με 2-0 σετ!



 Αποκλεισμός-σοκ για Μάρεϊ! (Video)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Βρετανός τενίστας δεν κατάφερε να προκριθεί από τους “32” της διοργάνωσης.

Το πρώτο σετ ήταν εντυπωσιακό, με τον Τόμπσον να παίρνει κεφάλι στα games και την διακύμανση να είναι διαρκής. Συνεχή προβαδίσματα του Αυστραλού, συνεχείς ισοφαρίσεις του Μάρεϊ, με το σετ να κλείνει στο tie break. Εκεί ο Τόμπσον χρειάστηκε να ανατρέψει το προβάδισμα του Σκωτσέζου, ενώ στην συνέχεια το διεύρυνε σε 6-3 που του έδωσε ασφάλεια για το τελικό 7-4.

Στο δεύτερο σετ φάνηκε πως ο Μάρεϊ θα βγάλει αντίδραση, πήρε το πρώτο game αλλά είδε τον αντίπαλό του να αντιστέκεται και να οδηγεί το παιχνίδι σε μια επανάληψη του προηγούμενου σετ, αλλά από την ανάποδη. Το απροσδόκητο ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά στο 2-2, με τον Τόμπσον να μην χάνει game από εκείνο το σημείο και να σφραγίζει την πρόκριση με το εντυπωσιακό 6-2 (2-0).

Μάλιστα, ολοκλήρωσε το παιχνίδι του Aegon Championships (ATP World Tour 500) με άσσο!

 

 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το 2012 που ο Μάρεϊ ηττήθηκε σε πρεμιέρα στο Queen's. Πάντως δεν ήταν το μόνο μεγάλο όνομα που δεν θα συνεχίσει, με τους Σταν Βραβρίνκα και Μίλος Ράονιτς να μένουν επίσης εκτός.