Έιντζελ Γκόμες, ο πρώτος της νέας χιλιετίας!

Μπορεί ο αγώνας με την Κρίσταλ Πάλας να ήρθε σε... δεύτερη μοίρα για τον οργανισμό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λόγω του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ την Τετάρτη (24/5), ωστόσο, χθες (21/5) στο «Ολντ Τράφορντ» καταγράφηκε ένα συμβάν, το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί μετά από περίπου 1000 χρόνια!



Έιντζελ Γκόμες, ο πρώτος της νέας χιλιετίας!

Συγκεκριμένα, κι ενώ το σκορ είχε λάβει ήδη την τελική του μορφή (2-0) υπέρ της Γιουνάιτεντ, στο 88’ της αναμέτρησης ο Ζοσέ Μουρίνιο επέλεξε να αντικαταστήσει τον αρχηγό της ομάδας, Γουέιν Ρούνεϊ, περνώντας στη θέση του τον νεαρό, Έιντζελ Γκόμες.

Ίσως ο Άγγλος μεσοεπιθετικός με καταγωγή από Πορτογαλία και Ανγκόλα να είναι ιδιαίτερα γνωστός σε όσους ασχολούνται με τα μικρότερα κλιμάκια των Εθνικών συγκροτημάτων, καθότι είναι αρχηγός της Κ-17 των «τριών λιονταριών», όμως δεν ίσχυε, μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, το ίδιο και για το ευρύ φίλαθλο κοινό της Πρέμιερ Λιγκ.

Κι αυτό, γιατί ο 16χρονος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων» δεν είχε πραγματοποιήσει ακόμη το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού», γεγονός το οποίο έγινε πραγματικότητα στην 38η και τελευταία αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν.

Μόνο που η παρθενική συμμετοχή του γεννημένου στις 31 Αυγούστου του 2000 Γκόμες δεν ήταν ένα απλό «βάπτισμα του πυρός», αλλά συγχρόνως και μία επίδοση που προβλέπεται πως θα «σπάσει» γύρω στο... 3017(!), καθώς ο «κάπτεν» της Κ-17 των Άγγλων αποτέλεσε τον πρώτο ποδοσφαιριστή που παίρνει την πρώτη του... γεύση από Πρέμιερ Λιγκ όντας γεννημένος τη χιλιετία που διανύουμε!

Παράλληλα, όπως είναι λογικό, έγινε και ο πρώτος αθλητής που φοράει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Πέραν των πολύ ισχυρών θεμελίων που «έχτισε» στο χθεσινό ματς για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του, αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Γκόμες συνοδεύουν και ποδοσφαιρικά... γονίδια, μιας και είναι γιος του πρώην ποδοσφαιριστή Ζιλ, αλλά και ξάδερφος του επί οκταετίας (2007-2014, το 2014-2015 δανεικός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας) «κόκκινου διαβόλου», νυν παίκτη της Βαλένθια και πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Πορτογαλίας το περασμένο καλοκαίρι, Νάνι!