Ημιτελικοί Λιγκ Καπ Αγγλίας, μέρος πρώτο

Το πρώτο σκέλος της φάσης των «4» για το αγγλικό Λιγκ Καπ (EFL Cup) ξεκινάει απόψε (10/1, 22:00 ώρα Ελλάδος) στο «Ολντ Τράφορντ» ανάμεσα στη γηπεδούχο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Χαλ, με τους δύο συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ να... ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον επαναληπτικό του «KCOM Stadium» στις 26/1.



Ημιτελικοί Λιγκ Καπ Αγγλίας, μέρος πρώτο

Τόσο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όσο και γενικά στο ζευγάρι αυτό, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία απέχει 10 βαθμούς από την κορυφή στο πρωτάθλημα, να είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει να «καθαρίσει» την πρόκριση στον τελικό του θεσμού ήδη από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, εκμεταλλευόμενη και το... μομέντουμ των τελευταίων αγώνων που έχει δώσει σε Πρέμιερ, Κύπελλο και Λιγκ Καπ, όπου και μετράει 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί η ουραγός στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, Χαλ, να είναι αναμφίβολα το αουτσάιντερ, ωστόσο, σε αντίθέση με την πολύ κακή της φόρμα στο πρωτάθλημα (6 ήττες και 3 ισοπαλίες στα πιο πρόσφατα 9 παιχνίδια), φαίνεται πως οι υπόλοιπες δύο εγχώριες διοργανώσεις την «μεταμορφώνουν», μιας και έχει φτάσει να διεκδικεί την πρόκρισή της στον τελικό του Λιγκ Καπ, ενώ πριν λίγες ημέρες (7/1) απέκλεισε στο Κύπελλο την άμεση ανταγωνίστριά της για την παραμονή στην Πρέμιερ, Σουόνσι.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής, Κέβιν Φρεντ.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δύο απουσίες στην άμυνα καλείται να καλύψει ο Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ερίκ Μπεϊγί, ο οποίος απουσιάζει λόγω των υπόχρεώσεων της χώρας του, Ακτής Ελεφαντοστού, εν όψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μάρκος Ρόχο, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα μυϊκό πρόβλημα που αποκόμισε στο ματς του Σαββάτου (7/1) με τη Ρέντινγκ για το Κύπελλο, εξαιτίας του οποίου αντικαταστάθηκε αναγκαστικά μόλις στο 19’ της αναμέτρησης.

Χαλ: Πολλά θα είναι τα προβλήματα για τον Μάρκο Σίλβα, ιδιαίτερα όσον αφορά την αμυντική διάταξη του συνόλου του, μιας και θα στερηθεί τις υπηρεσίες των μακροχρόνιων τραυματιών Άλεξ Μπρους (αχίλλειος τένοντας) και Μόουζες Οντουμπάγιο (γόνατο), του Κέρτις Ντέιβις (μηρός), του Αχμέντ Ελμοχαμάντι (υποχρεώσεις με Εθνική Αιγύπτου εν όψει Κυπέλλου Εθνών Αφρικής), ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Μάικλ Ντόσον (πρόβλημα στον ώμο). Απόντες θα είναι ακόμη, οι επιθετικοί Γουίλ Κιν (τραυματίας στο γόνατο), Ντιεμερσί Εμποκανί (υποχρεώσεις με Εθνική Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό εν όψει Κυπέλλου Εθνών Αφρικής), ενώ αμφίβολος παραμένει και ο Άμπελ Ερνάντες.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Κάρικ, Ερέρα, Μχιταριάν, Πογκμπά, Μαρσιάλ, Ιμπραΐμοβιτς.

Χαλ: Γιακούποβιτς, Μέιλερ, Λίβερμορ, Μαγκουάιρ, Ρόμπερτσον, Χένρικσεν, Χάντλστοουν, Μέισον, Κλούκας, Σνόντγκρας, Ντιομαντέ.