Προημιτελικοί Λιγκ Καπ (preview)

Με δύο παιχνίδια «ανοίγει» σήμερα (29/11) η αυλαία του πέμπτου γύρου του Λιγκ Καπ Αγγλίας, ή αλλιώς, της φάσης των «8» του θεσμού, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη (30/11) με τους άλλους δύο εναπομείναντες αγώνες.



Προημιτελικοί Λιγκ Καπ (preview)

Μπορεί οι «μονομαχίες» με... φόντο την Πρέμιερ Λιγκ να διεξάγονται την αυριανή ημέρα, με τα ματς  Άρσεναλ-Σαουθάμπτον στο «Έμιρεϊτς» και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ» (σε ένα «ντεζαβί» του αγώνα της Κυριακής (27/11) για το πρωτάθλημα), ωστόσο, και οι δύο αποψινές αναμετρήσεις, Λίβερπουλ-Λιντς Γιουνάιτεντ και Χαλ-Νιουκάστλ, δεν παύουν να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, μιας και η διακυβεύεται η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί εντός έδρας απέναντι στη Λιντς, όμως, η αγωνιστική φόρμα που διανύουν τα «παγώνια» και τους έχουν φέρει μέχρι στιγμής στην 5η θέση της Τσάμπιονσιπ (άρα εντός των πλέι-οφ ανόδου στην Πρέμιερ) σε συνδυασμό και με την... ιστορία που φέρουν ως «βαριά κληρονομιά» δύναται ίσως, να αποτελέσει το αντιστάθμισμα στην αγωνιστική ανωτερότητα των δεύτερων στην Πρέμιερ Λιγκ, γηπεδούχων.

Πιο αμφίρροπο αναμένεται το άλλο παιχνίδι της αποψινής βραδιάς, με την πρωτοπόρο της δεύτερης κατηγορίας, Νιουκάστλ, που φαίνεται έτοιμη για την άμεση επάνοδο του χρόνου στην πρώτη επαγγελματική βαθμίδα της χώρας, να φιλοξενείται από την δέκατη όγδοη της μεγάλης κατηγορίας, Χαλ, η οποία βρίσκεται, έτσι, εντός της «ζώνης» του υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ.

Το σημερινό (29/11) πρόγραμμα, λοιπόν, περιλαμβάνει τα παιχνίδια Λίβερπουλ-Λιντς στο «Άνφιλντ» και Χαλ-Νιουκάστλ στο «KCOM Στέιντιουμ», τα οποία και θα ξεκινήσουν αμφότερα στις 21:45 ώρα Ελλάδος, ενώ το εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει αύριο ίδια ώρα και στο παιχνίδι Άρσεναλ-Σαουθάμπτον, η δε αυλαία θα «πέσει» με το ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Γουέστ Χαμ που θα αρχίσει (Τετάρτη, 30/11) στις 22:00.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Λιγκ Καπ, έχει ως εξής:

Τρίτη (29/11)

21:45 Λίβερπουλ-Λιντς

21:45 Χαλ-Νιουκάστλ

Τετάρτη (30/11)

21:45 Άρσεναλ-Σαουθάμπτον

22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ