«Άλμα» πρόκρισης για Γιουνάιτεντ κόντρα στη Φέγενορντ

Βάσεις πρόκρισης θέλει να βάλει απόψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υποδέχεται στο «Ολντ Τράφορντ» τη Φέγενορντ (22.05, COSMOTE Sports2 HD) και … καίγεται μόνο για τη νίκη, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ!



«Άλμα» πρόκρισης για Γιουνάιτεντ κόντρα στη Φέγενορντ

Παιχνίδι που θυμίζει νοκ-αουτ φάση είναι αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Φέγενορντ, όπως το χαρακτήρισε δηλαδή ο Ζοσέ Μουρίνιο, χωρίς βέβαια να έχει άδικο!

Με τον όμιλο να έχει βαθμολογικά … μπλεχτεί, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα κυνηγήσουν σήμερα τη νίκη που θα τους βάλει μπροστά στο παιχνίδι της πρόκρισης, καθώς οι Ολλανδοί έχουν ήδη εφτά βαθμούς στον 1ο όμιλο (έναντι έξι των Άγγλων) και ενώ στο προηγούμενο ματς στο Ρότερνταμ τους είχαν κερδίσει με σκορ 1-0.

Παρά το γεγονός ότι στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου δεν κέρδισε την Άρσεναλ (1-1), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε σημάδια αγωνιστικής ανάτασης, στοιχείο προφανώς θετικό ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Η Φέγενορντ απ’ την άλλη δείχνει εξίσου σε καλή κατάσταση, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο επικράτησε με 3-0 της Τσβόλε και παραμένει μόνη πρώτη με 32 βαθμούς στην ολλανδική Eredivisie. Η νίκη φυσικά θα είναι και για τις δυο ομάδες ιδιαίτερης σημασίας, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου η Φενέρμπαχτσε μπορεί να πάρει κεφάλι πρόκρισης αν κερδίσει στην Πόλη την ουκρανική Ζόρια (έχουν εφτά και δυο πόντους αντίστοιχα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φέγενορντ έχουν συναντηθεί παλιότερα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις την περίοδο 1997/98 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Άγγλους τότε να κερδίζουν και στους δυο αγώνες (με 2-1 εντός και 3-1 εκτός).

 

Αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εκτός δράσης παραμένουν οι τραυματίες Σμόλινγκ και Μπαϊγί, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Μαρουάν Φελαϊνί στο σημερινό παιχνίδι εξαιτίας του τραυματισμού που αντιμετωπίζει στην κνήμη.

Φέγενορντ: Μοναδική απουσία για τους Ολλανδούς ο Τέρενς Κονγκολό, τη θέση του οποίου θα πάρει απόψε ο Μικέλ Νέλομ.

 

Πιθανές εντεκάδες:

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Nτε Χέα, Βαλένσια, Ρόχο, Τζόουνς, Νταρμιάν, Ερέρα, Πογκμπά, Μιχιταριάν, Ρούνεϊ, Μαρσιάλ, Ιμπραίμοβιτς

Φέγενορντ: Τζόουνς, Κάρσντορπ, Φαν ντερ Χέιντεν, Μπότεχιν, Νέλομ, Ελ Αχμαντί, Κάουτ, Φιλένα,

Μπέργχάουζ, Τόρνστρα, Γιόργκενσεν