Με οδηγό το 2012 η Σέλτικ κόντρα στη Μπάρτσα

To εμπόδιο της Μπαρτσελόνα καλείται να ξεπεράσει στο «Σέλτικ Παρκ» απόψε η Σέλτικ, για να μπορέσει να ελπίζει για την 3η θέση του ομίλου και την ευρωπαϊκή της συνέχεια τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ.



Με οδηγό το 2012 η Σέλτικ κόντρα στη Μπάρτσα

Την εφιαλτική βραδιά στη Βαρκελώνη και το 7-0 (που αποτέλεσε και τη βαρύτερη της ήττα στα ευρωπαϊκά κύπελλα) θέλει να διαγράψει η Σέλτικ απέναντι στη Μπαρτσελόνα και να πάρει στη Γλασκώβη απόψε τη δική της εκδίκηση, ώστε να μην χάσει το τρένο της 3ης θέση του ομίλου από τη Γκλάντμπαχ.

Οι «Κέλτες», έχοντας μόλις δυο βαθμούς στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου τους, θα επιδιώξουν απόψε την πρώτη τους νίκη στο γκρουπ, ευελπιστώντας παράλληλα πως η Γκλάντμπαχ (με τέσσερις πλέον) δεν θα πάρει βαθμό ή βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Γερμανία. Αντιθέτως, οι Καταλανοί με εννιά πόντους αυτή τη στιγμή φιγουράρουν πρώτοι στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, έχοντας ουσιαστικά προκριθεί, αν και αγωνιστικά δεν εντυπωσιάζουν, όπως έδειξαν και στο πρόσφατο 0-0 με τη Μάλαγα για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Παρά το μεγάλο τους εμπόδιο πάντως, οι Σκωτσέζοι πιστεύουν πως μπορούν να επαναλάβουν το προ τετραετίας κατόρθωμα, όταν και κέρδισαν τη Μπαρτσελόνα με σκορ 2-1 τον Νοέμβριο του 2012. Κόντρα στους πρωταθλητές Ισπανίας, έχουν δυο ακόμα ήττες, την περίοδο 2007/2008 (2-3, για τους «16» του θεσμού) και τον Δεκέμβριο του 2013, ξανά για τη φάση των ομίλων (με 0-1 τότε).

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο.

 

Αγωνιστικά νέα των δυο ομάδων:

Σέλτικ: Xωρίς τους τραυματίες Τίρνεϊ και Γκρίφιθνς που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς σε αστράγαλο και συνδέσμους αντίστοιχα θα παραταχθεί απόψε η πρωταθλήτρια Σκωτίας, με αμφίβολη την παρουσία του Κόλο Τουρέ (με πρόβλημα στη βουβωνική χώρα).

Μπαρτσελόνα: Εκτός δράσης για τους «μπλαουγκράνα» οι Ινιέστα, Ουμτιτί και Ματιέ, ενώ μάλλον προλαβαίνει το σημερινό παιχνίδι ο Πικέ, που χτύπησε με τη Μάλαγα το Σάββατο.

 

Πιθανές εντεκάδες:

Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Σβιατσένκο, Ιζαγκίρε, Μπράουν, Άρμστρονγκ, Φόρεστ, Ρόγκιτς, Σίνκλερ, Ντεμπελέ

Mπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες, Μέσι, Σουάρες, Νεϋμάρ