Αφεντικό η Αγγλία!

Αυτή η «μάχη» αποδείχτηκε… άνιση! Η Αγγλία δεν χαρίστηκε στην Σκωτία και με το υπέρ της 3-0 έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της Βρετανίας, αλλά και του ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ, παραμένοντας πρώτη και αήττητη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές!  



Αφεντικό η Αγγλία!

Τρία γκολ, όλα με κεφαλιά για τα «τρία λιοντάρια» που - σε αντίθεση με την αντίπαλό τους- εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Στο 24' ο Στάριτζ έγραψε το 1-0, ακολούθησε το δεύτερο γκολ από τον Λαλάνα στο 50' και το τελειωτικό «χτύπημα» από τον Κέιχιλ στο 61'.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου, μετρώντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία της έπειτα από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1) Αγγλία 10

2) Σλοβενία 8

3) Σλοβακία 6

4) Λιθουανία 5

5) Σκωτία 4

6) Μάλτα 0

Το ματς:

Πρώτα απ' όλα ένα στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί: Πριν την έναρξη του ματς οι δύο ομάδες μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πολέμων, ενώ τα μαύρα περιβραχιόνια των ποδοσφαιριστών- όπως αναμενόταν- είχαν το σχέδιο της παπαρούνας, παρόλο που η FIFA είχε εκφράσει την αντίρρησή της.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός, με την Αγγλία από το 10΄και μετά να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ πίεσαν, κράτησαν πίσω τους Σκωτσέζους και προσπάθησαν- κυρίως με στημένες μπάλες του Ρούνεϊ να γεμίσουν την αντίπαλη περιοχή. Η πίεση εν τέλει είχε αποτέλεσμα, όταν στο 24' ο Γουόκερ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής και ο Στάριτζ με όμορφη κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Αναγκαστικά οι Σκωτσέζοι έπρεπε να βγουν από το «καβούκι» τους. Άμεσα, μάλιστα, κατάφεραν να απειλήσουν, αφού λίγα λεπτά μετά το γκολ ο Χέινλι έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, η οποία δεν βρήκε στόχο. Και τα επόμενα λεπτά ήταν πιεστικά για την Αγγλία, η οποία ξεπέρασε αναίμακτα το πείσμα της αντιπάλου και κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα.

Φουριόζοι και στην επανάληψη οι Σκωτσέζοι, λίγο έλειψε να φέρουν νωρίς το ματς στα ίσα, όμως η εξαιρετική προσπάθεια του Φόρεστ - έπειτα από ολιγωρία της αμυντικής γραμμής της Αγγλίας- πέρασε ελάχιστα άουτ! Δυστυχώς για εκείνους, όμως, η τιμωρία ήρθε ένα λεπτό μετά, όταν σε γύρισμα του Ρόουζ, ο Λαλάνα έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0 για τα «τρία λιοντάρια» (50')! Αυτό ήταν… Οι Άγγλοι απαλλάχθηκαν από το άγχος, την ώρα που η Σκωτία έμοιαζε εντελώς παραδομένη.

Ευκαιρία για τους γηπεδούχους, δηλαδή, να παίξουν πιο απελευθερωμένα και να στοχεύσουν σε ευρεία νίκη! Πράγματι, το ντέρμπι μετετράπη σε… αγγλικό πάρτι, όταν στο 61' ο Κέιχιλ- επίσης με κεφαλιά- έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα! Θρίαμβος! Εντελώς παραδομένοι οι φιλοξενούμενοι, δεν είχαν τα κουράγια να παλέψουν παραπάνω, εν αντιθέσει με την Αγγλία που συνέχισε να προκαλεί κινδύνους, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για ακόμη ένα τέρμα με τον Στέρλινγκ στο 70'. Με την συμπλήρωση των 90' τίποτα δεν άλλαξε και η Αγγλία πήρε σπουδαία νίκη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Ντάιερ, Κέιχιλ, Στόουνς, Στέρλινγκ, Χέντερσον, Στάριτζ (74' Βάρντι), Ρούνεϊ, Λαλάνα

Σκωτία: Γκόρντον, Άνια (79' Πάτερσον), Χέινλι, Μπέρα, Γουάλας, Ντ. Φλέτσερ, Μόρισον (66' ΜακΆρθουρ), Μπράουν, Σνόντγκρας (82' Ρίτσι), Φόρεστ, Γκρίφιθς