Έμεινε όρθια στο Λεβερκούζεν η Τότεναμ

Με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) έφυγε από το Λεβερκούζεν η Τότεναμ. Οι «spurs», που είχαν δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Γιάνσεν, είδαν τους Γερμανούς να πιέζουν στο δεύτερο, όμως έμειναν όρθιοι και σταθερά στο... κόλπο της πρόκρισης από τον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκε ο Ούγκο Γιορίς.



Έμεινε όρθια στο Λεβερκούζεν η Τότεναμ

Καλύτερη στο πρώτο μισό η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, η οποία είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι σε κεφαλιά του Γιάνσεν στο 38’.

Άλλαξαν τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λεβερκούζεν να είναι σαφώς ανώτερη, αλλά να μην μπορεί να βρει τον τρόπο να νικήσει τον εξαιρετικό Ούγκο Γιορίς.

Στο άλλο ματς του ομίλου, ΤΣΣΚΑ και Μονακό έμειναν στο 1-1 στη Μόσχα, με τους Γάλλους να ισοφαρίζουν στο 87'.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Μονακό 5

2.Τότεναμ 4

3.Λεβερκούζεν 3

4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2

Το ματς:

Χωρίς κάτι σημαντικό κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο Λεβερκούζεν. Η Τότεναμ βρήκε δίχτυα στο 10ο λεπτό, όμως το γκολ του Γιάνσεν σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο φορ των «spurs» ξεκίνησε τη φάση εκτεθειμένος. Η ομάδα του Ποκετίνο δεν δεχόταν πίεση και όσο περνούσαν τα λεπτά αναλάμβανε την πρωτοβουλία.

Στα μισά του πρώτου μέρους η κεφαλιά του Άλι δεν βρήκε στόχο και με τη συμπλήρωση 38 λεπτών αγώνα σημειώθηκε η μεγάλη φάση για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Ο Γιάνσεν είδε την προσπάθειά του με το κεφάλι να σταματά στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Λένο απομάκρυνε σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Λαμέλα, για να διατηρήσει το 0-0. Στο φινάλε του πρώτο μέρους, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Τσιτσαρίτο να μην σημαδεύει σωστά.

Με μια αλλαγή για την Λεβερκούζεν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Τσαλχάνογλου έμεινε στα αποδυτήρια. Τρία λεπτά μετά τη σέντρα η Μπάγερ άγγιξε το προβάδισμα, αλλά ο Γιορίς πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια από απόσταση… αναπνοής του Τσιτσαρίτο, αγκαλιάζοντας την μπάλα εκατοστά πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματός του. Τα δεδομένα είχαν αλλάξει και οι Γερμανοί είχαν πλέον τον πρώτο λόγο. Στο 57’ ο Γάλλος κίπερ «έβγαλε» στη γωνία του το φάουλ του Αράνγκιθ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρόουζ έδιωξε την τελευταία στιγμή με κεφαλιά το σουτ του Τσιτσαρίτο.

Ο Γιορίς ήταν σε εξαιρετική βραδιά και πάντα εκεί που χρειαζόταν. Στο 63’ είπε όχι και στον Μεχμέντι που σούταρε από καλή θέση και λίγο μετά τα μισά του δεύτερου μέρους έκανε το ίδιο και στις «κολλητές» φάσεις των Κίσλινγκ και Τοπράκ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, όμως η άμυνα της Τότεναμ άντεξε. Ο Κίσλινγκ στο 84’ πλάσαρε λάθος από κοντά και κάπως έτσι η ομάδα του Ποκετίνο πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) και παρέμεινε στη δεύτερη στον όμιλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβερκούζεν: Λένο, Μπέντερ (74’ Γεβντάι), Ταχ, Τοπράκ, Χένρικς, Μεχμέντι, Αράνγκιθ, Καμπλ, Τσαλχάνογλου (46’ Μπαουμγκάρτλινερ), Κίσλινγκ, Τσιτσαρίτο (85' Μπραντ)

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Γουανιάμα, Άλι, Έρικσεν, Σον (90’ Ονόμα), Λαμέλα (71’ Σισοκό), Γιάνσεν (65’ Ντεμπελέ)