Μια σοβαρή Άρσεναλ δεν θα έχει... θέμα

Εξαιρουμένης της Παρί Σεν Ζερμέν, η Άρσεναλ αναμένεται να έχει εύκολο έργο στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ αφού οι ομάδες που συμπληρώνουν την τετράδα είναι η Βασιλεία και η Λουντογκόρετς. Δείτε το προφίλ τους.



Μια σοβαρή Άρσεναλ δεν θα έχει... θέμα

Οι «κανονιέρηδες» εξασφάλισαν την απευθείας παρουσίας τους στην φάση των «32» τερματίζοντας πίσω μόνο από την πρωταθλήτρια Λέστερ και στόχος είναι μια πιο άνετη πρόκριση σε σύγκριση με αυτήν της περασμένης σεζόν, όταν και προκρίθηκε στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, νικώντας τον με σκορ 3-0 την τελευταία αγωνιστική στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η πορεία της σταμάτησε για ακόμη μία σεζόν (έκτη σερί) στους «16» με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με συνολικό σκορ 5-1 (2-0 στο Λονδίνο, 3-1 στην Βαρκελώνη).

Παρί Σεν Ζερμέν:

Τα πετροδόλαρα την έχουν κάνει μία από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια με συνεχή παρουσία έως τους «8» από το 2012-13 και μετά, όταν συνήθως έπεφτε σε άλλο μεγαθήριο και έμενε εκτός. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν περίπατο στον όμιλο με Σαχτάρ και Μάλμε, ενώ στην συνέχεια αφού απέκλεισε μια αγγλική ομάδα, την Τσέλσι με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) έμεινε εκτός από μια άλλη, την Μάντσεστερ Σίτι, με συνολικό σκορ 3-2 (2-2 στο Παρίσι, 1-0 στο Μάντσεστερ). Φέτος θεωρείται ξανά ένα από τα φαβορί, αλλά με την διαφορά ότι πλέον έχει στο τιμόνι της έναν σύγχρονο... μετρ των ευρωπαϊκών κυπέλλων, τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος κατέκτησε με την Σεβίλλη τα τρία τελευταία Γιουρόπα Λιγκ. Σημαντική απώλεια για τους πρωταθλητές Γαλλίας από τον (περασμένο)... Δεκέμβριο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που ανήκει πλέον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ενισχυμένη σημαντικά στον άξονα με τους Κρικόβιακ και (μεσοεπιθετικά) Μπεν Αρφά, αλλά και μπροστά με τον Χεσέ που απέκτησε από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Βασιλεία:

Οι Ελβετοί έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια μίνι δυναστεία τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημά τους, το οποίο έχουν κατακτήσει επτά φορές σερί , και παραδοσιακά δυσκολεύουν τις αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη, στον αντίποδα ωστόσο μπορεί να αποτελέσουν έναν ιδανικό αντίπαλο για τους «κανονιέρηδες» οι οποίοι μετρούν 4/4 επιτυχίες με αντιπάλους από την χώρα της δυτικοκεντρικής Ευρώπης. Την περασμένη σεζόν έκαναν ένα μίνι break από το Τσάμπιονς Λιγκ (μετά από δύο σεζόν) αφού δεν κατάφεραν να περάσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ και συνέχισαν στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί έκαναν πορεία έως τους «16» μένοντας εκτός με συνολικό σκορ 3-0 από την μετέπειτα κάτοχο, Σεβίλλη. Στις τελευταίες τους παρουσίες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αρκέστηκαν -στη μία- στους ομίλους και -στην δεύτερη- στους «16», έχοντας αφήσει στην τρίτη θέση του ομίλου την Λίβερπουλ κατά την επιστροφή της στα «σαλόνια».

Λουντογκόρετς:

Η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου ετοιμάζεται για την δεύτερη παρουσία της σε φάση ομίλων, έχοντας περάσει δύο προκριματικούς για να τα καταφέρει. Αρχικά άφησε εκτός τον Ερυθρό Αστέρα στο βαλκανικό ντέρμπι με σκορ 4-2 στην παράταση μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας (ίδιο σκορ και στον πρώτο αγώνα) και στην συνέχεια την Βικτόρια Πλζεν με μία νίκη (εντός 2-0) και μία ισοπαλία (2-2 εκτός). Το 2014-15 έμεινε τελευταία στον όμιλο που προαναφέρθηκε πιο πάνω, αυτόν δηλαδή με Βασιλεία, Λίβερπουλ και την Ρεάλ Μαδρίτης, τερματίζοντας με τέσσερις βαθμούς, έναν λιγότερο από την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς. Αξίζει να σημειωθεί πως στα μεταξύ τους παιχνίδια είχε ηττηθεί για... λίγο με 2-1 και είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στην έδρα της.