Άλαρνταϊς: «Νομίζω ότι μου ταιριάζει η θέση»

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Εθνικής Αγγλίας παραχώρησε σήμερα (25/7) ο Σαμ Άλαρνταϊς, τονίζοντας για τον ίδιο πως η θέση του... πάει, ενώ σε μια εξίσου σημαντική δήλωση δεν τοποθετήθηκε με σαφήνεια για το αν ο Γουέιν Ρούνεϊ θα συνεχίσει να φορά το περιβραχιόνιο των «τριών λιονταριών».



Άλαρνταϊς: «Νομίζω ότι μου ταιριάζει η θέση»

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Σάντερλαντ  έθεσε εαυτόν στη διάθεση των δημοσιογράφων για να γίνουν γνωστές μερικές από τις σκέψεις του για τη νέα Εθνική Αγγλίας. Mε δεδομένη τη χρονική στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει από την – για άλλη μια φορά- απογοητευτική εμφάνιση των Άγγλων σε ένα μεγάλο τουρνουά.

« Πρώτα απ’ όλα πρέπει να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθηση η οποία χάθηκε από την ομάδα μετά το Euro της Γαλλίας. Οι παίκτες πρέπει να κρατήσουν τα θετικά από αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία και να προσπαθήσουν να μη ζήσουν κάτι ανάλογο στο μέλλον» ενώ συνέχισε κάνοντας αναφορά στο ψυχολογικό κομμάτι των ποδοσφαιριστών.

«Θέλω να δώσω μεγάλο βάρος στο ψυχολογικό σκέλος. Η πίεση που δέχονται οι ποδοσφαιριστές όταν αγωνίζονται με την Εθνική ομάδα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να αλλάξει η κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δοθεί η ανάλογη έμφαση στα κομμάτια της τακτικής, της φυσικής κατάστασης και της αντοχής» για να ακολουθήσει ειδική αναφορά για το αν ο Γουέιν Ρούνεϊ παραμείνει ο αρχηγός της ομάδας υπό τις οδηγίες του.

« Όχι, είναι πολύ νωρίς για να αναλύσουμε τέτοια θέματα. Όταν συζητήσω με όλους τους ποδοσφαιριστές και αρχίσω να δουλεύω με όλο το επιτελείο θα εξεταστούν αυτές οι αλλαγές ενόψει και των υποχρεώσεων της ομάδας το Σεπτέμβριο».

Ο Άλαρνταϊς εν συνεχεία επιβεβαίωσε πως ο Σάμι Λι θα είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου, ενώ τόνισε πως το προπονητικό του στιλ είναι συμβατικό.«Μετά την εξαιρετική συνεργασία μας στη Μπόλτον θα συνυπάρξουμε για δεύτερη φορά αφού έχω να μάθω πολλά από την πολυετή διεθνή του εμπειρία. Το στιλ μου είναι συμβατικό. Λειτουργώ ανάλογα με τις συνθήκες και του ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεσή μου» ενώ για το αν θα καταφέρει να κατακτήσει τίτλους εμφανίστηκε μετρημένος.

«Είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε γι αυτό. Είναι η πρώτη μου μέρα. Ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρουμε. Το θέμα είναι να είμαστε καλοί στους προκριματικούς αγώνες και έτοιμοι όταν έρθει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018»

Ο 61χρονος τεχνικός είχε βρεθεί και πριν από 10 χρόνια κοντά στην ανάληψη της αγγλικής τεχνικής ηγεσίας, θέμα το οποίο θίχτηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Πάνε 10 χρόνια από τότε που βρέθηκα τελευταία φορά κοντά Εθνική. Νομίζω ότι μου ταιριάζει αυτή η θέση. Έχω την εμπειρία να ανταπεξέλθω. Άλλωστε είμαι ο μόνος προπονητής που έχει προπονήσει πέντε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Σάντερλαντ που μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω αυτό το ρόλο»

Δείτε το βίντεο με τη σχετική δήλωση: