Μπαίνει σε μπελάδες…

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει από σήμερα (25/11) την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ έχασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ήρθε ισόπαλη εντός έδρας με την Αϊντχόφεν (0-0) και αναγκάζεται πλέον να ταξιδέψει στη Γερμανία την τελευταία αγωνιστική με μοναδικό στόχο το διπλό επί της Βόλφσμπουργκ!  



Μπαίνει σε μπελάδες…

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν ευκαιρίες, εν αντιθέσει με την επανάληψη που αντιμετώπισαν δυσκολίες απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Ολλανδών.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη νωρίτερα της Βόλφσμπουργκ μέσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-0), έριξε τη Γιουνάιτεντ στη 2η θέση, στο + 1 από την 3η PSV. Την τελευταία αγωνιστική οι παίκτες του Φαν Χάαλ θα ταξιδέψουν στη Γερμανία για τη δύσκολη αποστολή με την Βόλφσμπουργκ, σε ένα must win ματς και για τις δύο!

Διαβάστε επίσης: «Φωτίστηκε» το Ολντ Τράφορντ για τον Μπεστ.

Η βαθμολογία του ομίλου

1)Βόλφσμπουργκ 9

2)Μαν. Γιουνάιτεντ 8

3)Αϊντχόφεν 7

4)ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4

Tο ματς:

Ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση της Γιουνάιτεντ να πιέσει από νωρίς την αντίπαλο, να επιβάλει το ρυθμό της και να κυνηγήσει το γκολ που θα απέβαλλε το άγχος. Τα έκανε όλα, εκτός από το… σημαντικότερο. Να σκοράρει!

Οι ποδοσφαιριστές του Φαν Χάαλ ήλεγξαν την αναμέτρηση, κράτησαν πίσω τους Ολλανδούς και δημιούργησαν αξιόλογες φάσεις. Κορυφαίες όλων του Σνέιντερλιν και του Μαρσιάλ, οι οποίες όμως δεν βρήκαν στόχο. Σημαντικό και θετικό συνάμα στοιχείο, το γεγονός ότι όλα τα σουτ που δοκίμασαν οι γηπεδούχοι ήταν on target. Από τη μεριά της, η PSV δυσκολευόταν να βρει κενούς χώρους και περίμενε το λάθος για να βγει στην κόντρα. Ελάχιστες στιγμές τα κατάφερε, ενώ οι λιγοστές εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών της δεν είχαν θετική κατάληξη για τους ίδιους.

Ίδια εικόνα και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τη Γιουνάιτεντ να πιέζει από νωρίς και να χάνει σημαντική ευκαιρία στα πρώτα λεπτά με τον Ντεπάι. Σε αντίθεση με το προηγούμενο 45λεπτο, όμως, οι Ολλανδοί μπήκαν πιο προετοιμασμένοι και με την κατάλληλη οργάνωση κατάφεραν σταδιακά να μειώσουν τους κινδύνους. Έδωσαν χώρο στη Γιουνάιτεντ, την κατοχή, εκείνοι κλείστηκαν πίσω και - όπως και στα προηγούμενα ματς- οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες να διασπάσουν την άμυνά τους.

Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες έμεναν από δυνάμεις και όπως είναι λογικό ο ρυθμός έπεσε. Η Αϊντχόφεν επιχείρησε βέβαια να βγει προς το τέλος από το καβούκι της, αλλά και πάλι τίποτα. Ο Φαν Χάαλ επιχείρησε με τις αλλαγές του να αλλάξει το ρυθμό, όμως μάταια. Με τη συμπλήρωση των 90' τίποτα δεν άλλαξε και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν (85' Μάτα), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Σνέιντερλιν, Σβάινστάιγκερ (58' Φελαϊνί), Λίνγκαρντ, Ρούνεϊ, Ντεπάι (59' Γιανγκ), Μαρσιάλ

Αϊντχόφεν: Ζετ, Αρίας, Μπρούμα, Μορένο, Μπρένετ, Χέντριξ (60' Μιρίν), Γκουαρδάδο, Πρόπερ, Νάρσιγκ (18' Περέιρο), Ντε Γιονγκ, Λοκάντια