Στον δρόμο που χάραξαν... πατάει η Λέστερ!

Μετά από 13 αγωνιστικές, η Λέστερ βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και όλοι πλέον αναρωτιούνται που μπορεί να φτάσει το «τρένο» του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ανάλογες πορείες μικρομεσαίων ομάδων στο αγγλικό πρωτάθλημα, «δείχνουν» πάντως τον δρόμο! Το england365.gr έχει το θέμα.



Στον δρόμο που χάραξαν... πατάει η Λέστερ!

Με «μπροστάρη» τον Τζέιμι Βάρντι, η Λέστερ συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί από τις αρχές της σεζόν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, την 13η αγωνιστική, να βρίσκεται μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ.

Στην τεράστια ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχουν υπάρξει φυσικά ανάλογα περιστατικά μικρομεσαίων ομάδων που «κλέβουν» την παράσταση στο πρώτο μισό της σεζόν.

Το ερώτημα, που υφίσταται βέβαια και στην περίπτωση των «αλεπούδων», είναι το που μπόρεσαν να φτάσουν. Το england365.gr αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα και δίνει μία «γεύση» για το ποιοι είναι οι... δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

 

Νοριτς 1992/93

Ξεκινάμε με τη Νόριτς της σεζόν 1992/93, η οποία μέχρι τα Χριστούγεννα ήταν πρώτη, έχοντας μάλιστα αρνητική διαφορά τερμάτων, έχοντας χάσει από τη Μπλάκμπερν με 7-1! Το τέλος της σεζόν τη βρήκε στην 4η θέση και πήρε το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Μπλάκμπερν 1994/95

Έναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 1994/95, η Μπλάκμπερν, με τον Άλαν Σίρερ να «πετάει φωτιές», άντεξε μέχρι τέλους και κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο έχοντας στον πάγκο της τον Κέβιν Νταλγκλίς. Τότε, θεωρούνταν μία από τις καλές ομάδες στην Αγγλία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήταν από τα φαβορί για τον τίτλο.

Άστον Βίλα 1998/99

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια, μέχρι να δούμε ακόμα μία μικρομεσαία ομάδα να κάνει την «επανάσταση». Τη σεζόν 1998/99, η Άστον Βίλα, με προπονητή τον Τζον Γκρέγκορι, βρισκόταν στην 1η θέση μέχρι τα Χριστούγεννα. Τελικά κατέλαβε την 6η θέση.

Υπάρχουν βέβαια και τρεις «ακραίες» περιπτώσεις ομάδων, που είτε υποβιβάστηκαν, είτε κατάφεραν να βρεθούν στα «αστέρια» και να κάνουν τον κόσμο να... παραμιλά!

Στοουκ 1974/75

Η Στοουκ, στην Α' Κατηγορία της Αγγλίας, την περίοδο 1974/75, ήταν πρωτοπόρος μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο, ωστόσο εν τέλει κατετάγη 5η, στην μοναδική χρονικά που ήταν πραγματικά διεκδικήτρια του τροπαίου.

Μίλγουολ 1988/99

Παράδειγμα προς... αποφυγή για τη Λέστερ αποτελεί η Μίλγουολ. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου της σεζόν 1988/99 βρισκόταν στην 1η θέση, ωστόσο τελικά απλά κατάφερε να σωθεί. Η... ιστορία επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά (1989/90), όντας πάλι στην κορυφή στις αρχές Οκτωβρίου, με το «φινάλε» του πρωταθλήματος να την βρίσκει... υποβιβασμένη!

Νότιγχαμ Φόρεστ 1977/78

Μία πορεία σαν... παραμύθι, ήταν αυτή της Νότιγχαμ Φόρεστ την περίοδο 1977/78. Χωρίς να την υπολογίζει κανείς, προερχόμενη από την Β' Κατηγορία, με τον Μπράιαν Κλαφ στην τεχνική της ηγεσία, κατέλαβε την κορυφή, άντεξε μέχρι τέλους παίρνοντας πρωτάθλημα, ενώ η συνέχεια είναι... γνωστή, κατακτώντας δύο Κύπελλα Ευρώπης!