Μεταγραφή που θυμίζει άλλες εποχές

Winger. Μια λέξη, σύνθετη θέση. Ο παίκτης που μπορεί να ξεσηκώσει όλο το γήπεδο όπως ένας που σκοράρει. Μερικές φορές ίσως και περισσότερο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκτά τον Μέμφις Ντεπάι, δίνοντας την καλύτερη λύση σε ένα πρόβλημά της που μετατρεπόταν σε μόνιμο και προετοιμάζει το κοινό της για κούρσες ξανά πάνω στον ασβέστη. Γράφει  ο Τόλης Χριστοφοράκης.  



Μεταγραφή που θυμίζει άλλες εποχές

Ο Ράιαν Γκιγκς ήταν η επιτομή. Κατά καιρούς ήρθαν κι άλλοι, λιγότεροι αποδοτικοί, λιγότερο εντυπωσιακοί. Ο Καντσέλσκις, ο Πομπόρσκι της παλαιότερης γενιάς, ο Μπέκαμ της νεότερης αν και ο τελευταίος εξελίχθηκε περισσότερο σε εσωτερικό μέσο παρά σε εξτρέμ. Μέχρι που έφτασε η ώρα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μετά από αυτόν, κανείς.

Ο Βαλένσια μέτριος και έφτασε σημείο να γίνει μπακ, ο Ασλεϊ Γιανγκ ασταθής μέσα στη διάρκεια της σεζόν, ο Ζαχά καλός για φωτογραφίες και μόνο. Ο Ντι Μαρία που θα μπορούσε να κάνει το επόμενο μπαμ στους winger της Γιουνάιτεντ, έχει πέσει «θύμα» της επιλογής του Φαν Χάαλ να τον «πνίγει» στο κέντρο.

Ο Ντεπάι είναι λοιπόν ο επόμενος που αποκτήθηκε για μια και μόνο θέση. Δεν ξέρει να παίξει άλλη, δεν μπορεί. Ο Ολλανδός τεχνικός το ξέρει. Δεν θα τον κάψει ως δεύτερο φορ ή οπισθοχωρημένο στη μεσαία γραμμή. Το ένα άκρο το γηπέδου θα είναι δικό του. Αν ο ασβέστης θα σβήνει μετά από κάθε ματς από τις κούρσες του, θα φανεί στην πορεία.

Είναι όμως ο πρώτος κλασικός winger στην μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή των «κόκκινων διάβολων». Ισως η πιο ουσιαστική μεταγραφή των τελευταίων ετών για το επιθετικό κομμάτι.