Οι αντίπαλοι των αγγλικών ομάδων στ' αστέρια

Γνώριμα πρόσωπα θα αντικρίσουν οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Άρσεναλ να κοντράρεται με τη Μονακό, στης οποίας τον πάγκο είχε καθίσει στο παρελθόν ο Αρσέν Βενγκέρ. Το england365.gr αναλύει την κλήρωση των αγγλικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.  



Οι αντίπαλοι των αγγλικών ομάδων στ' αστέρια

Η αντίπαλος της Τσέλσι: Παρί Σεν Ζερμέν

Τους Πρωταθλητές Γαλλίας, τους οποίους αντιμετώπισε και την περσινή σεζόν, θα αντιμετωπίσει η Τσέλσι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Νταβίντ Λουίζ τίθεται αντιμέτωπος με την ομάδα, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου το 2012 και του Γιουρόπα Λιγκ το 2013, όμως πλέον ανήκει στον σύλλογο της πόλης του Φωτός. Η παρέα του Ζλάταν βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Championnat, ενώ στον όμιλό της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε σαν δεύτερη πίσω από τη Μπαρτσελόνα, με 13 βαθμούς. Στα περσινά ματς της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, οι Παριζιάνοι είχαν επικρατήσει των «μπλε» 3-1 στο «Παρκ ντε Πρενς», όμως η ομάδα του Μουρίνιο προκρίθηκε στα ημιτελικά με το 2-0 του «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Τα ματς:

17/2/2014 Παρί – Τσέλσι

11/3/2014 Τσέλσι Παρί

Η αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι: Μπαρτσελόνα

Όπως επαναλήφθηκε η ιστορία για τους «πολίτες» στους ομίλους, όπου αντιμετώπισε γι' ακόμα μια χρονιά τη Μπάγερν Μονάχου, έτσι και στους «16», η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν αυτοί που πέρυσι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης για την ανωτερότητά τους έναντι της Μάντσεστερ Σίτι, σταματώντας την πορεία της, στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Το σύνολο του Λουίς Ενρίκε κατέκτησε την κορυφή του 6ου γκρουπ, με αντιπάλους της Παρί Σεν Ζερμέν, Άγιαξ και ΑΠΟΕΛ, ενώ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν βλέπει το ρετιρέ και τη Ρεάλ Μαδρίτης από το -4. Περίεργη χρονιά για τους Καταλανούς η φετινή, που ναι μεν έχουν τον Λιονέλ Μέσι να τους καθοδηγεί και να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω απ' το άλλο, ωστόσο, ο κόουτς του συλλόγου δείχνει να ψάχνει ακόμα τη σωστή «φόρμουλα».

Τα ματς:

24/2/2014 Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα

18/3/2014 Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι

Η αντίπαλος της Άρσεναλ: Μονακό

Η Άρσεναλ αντιμετώπισε τη Μονακό και το φετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο του «Emirates Cup», προτού ο Ραδαμέλ Φαλκάο αφήσει το Πριγκιπάτο για να μετακομίσει στο Μάντσεστερ για χάρη της Γιουνάιτεντ. Χωρίς το μεγάλο της «όπλο», πλέον, η γαλλική ομάδα δεν είναι εμπόδιο που θα πρέπει να φοβηθεί ο Αρσέν Βενγκέρ που βρέθηκε στον πάγκο του συλλόγου από το 1987 έως το 1994. Στον τρίτο όμιλο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ πήρε την πρωτιά κόντρα στις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ζενίτ και Μπενφίκα, ενώ στο πρωτάθλημα, καταλαμβάνει την 6η θέση. Οι Ρικάρντο Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Ζερεμί Τουλαλάν και φυσικά ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, είναι τα αστέρια της Μονακό.

Τα ματς:

25/2/2014 Άρσεναλ – Μονακό

17/3/2014 Μονακό Άρσεναλ