Υπόθεση των Ράμσεϊ-Ποντόλσκι (video)

Η πρώτη θέση στον όμιλο δεν ήρθε, αλλά η συγκεκριμένη φάση ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» με τους Άαρον Ράμσεϊ και Λούκας Ποντόλσκι πέρασαν με σκορ 4-1 από την έδρα της Γαλατάσαραϊ και μαζί με την Μπορούσια Ντόρτμουντ (13 βαθμούς έκαστη) προκρίθηκαν στους «16».



Υπόθεση των Ράμσεϊ-Ποντόλσκι (video)

Οι Λονδρέζοι θα μπουν στην κλήρωση για την επόμενη φάση ως δεύτεροι, αφού η μέχρι πρότινος τελευταία στο γερμανικό πρωτάθλημα, Ντόρτμουντ, δεν ηττήθηκε από την Άντερλεχτ (1-1).

Το ματς:

Η Άρσεναλ πήρε προβάδισμα με το... καλησπέρα, αφού στο 3ο λεπτό ο Ποντόλσκι έκανε την κίνηση στην αριστερή πτέρυγα, πήρε την πάσα του Ράμσεϊ και με δυνατό σουτ την μετέτρεψε σε ασίστ για το 1-0. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους γηπεδούχους, με τον Χακάν Μπαλτά να σουτάρει εκτός από κοντινή απόσταση, αυτοί που βρήκαν δίχτυα όμως ήταν και πάλι οι φιλοξενούμενοι. Στο 11ο λεπτό ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν άνοιξε τον χώρο για τον Ράμσεϊ και εκείνος σχεδόν από το ίδιο σημείο με τον Ποντόλσκι έστειλε την μπάλα με συρτό πλασέ στο βάθος της εστίας για το 2-0. Στο 20’ και το 22’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 3-0, αλλά αρχικά ο Ποντόλσκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Σανογκό δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Κάμπελ. Το σκορ άλλαξε και πάλι στο 29’, με τον Ράμσεϊ να πετυχαίνει το πιο όμορφο τέρμα του αγώνα και ίσως της αγωνιστικής, αφού με αριστερό βολέ στην κίνηση από πολύ μακρινή απόσταση νίκησε για ακόμη μία φορά τον  Μπολάτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Τσαμντάλ να μην βρίσκει στόχο (33’) και τον Μπουλούτ να μην μπορεί να έρθει σε επαφή στην σέντρα του Σνάιντερ (38’).

Το δεύτερο μισό επιφύλασσε διαδοχικές ευκαιρίες για την «Γαλατά», με τον Σέζνι να δηλώνει δις «παρών» στο 61’ σε προσπάθειες του Οζτεκίν και πέντε λεπτά αργότερα τον Μερτεσάκερ να σώζει την εστία της ομάδας του σε προσπάθεια του Μπουλούτ. Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν τόσο ενθουσιώδες όσο το πρώτο, με το σύνολο του Βενγκέρ να κάνει διατήρηση και αυτό είχε ως επακόλουθο να πιεστεί αρκετά κατά την διάρκειά του. Στο 74’ο Αλτιντόπ έκανε μια ωραία ενέργεια, αλλά όχι και ανάλογο τελείωμα και το 3-0 διατηρήθηκε, όπως και στο 84’ όταν ο Σνάιντερ αστόχησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολλανδός... επέστρεψε και διαμόρφωσε το 3-1 με τον τρόπο που δεν μπόρεσε λίγο νωρίτερα. Το τελικό 4-1 έγινε από τον Ποντόλσκι στο φινάλε του αγώνα.

Δείτε τα γκολ:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλατάσαραϊ: Μπολάτ, Τσαμντάλ (46’Χαμίτ Αλτιντόπ), Σεμίχ, Χακάν, Τέγιες, Μέλο, Τσολάκ, Μπρουμά (77’ Αντίν), Σνάιντερ, Μπουλούτ, Γιλμάζ (46’ Εζτεκίν)

Άρσεναλ: Σέζνι, Ντεμπισί (77’ Ο’ Κόνορ), Μερτεσάκερ, Τσέιμπερς, Μπεγιερίν, Φλαμινί (46’ Ζελαλέμ), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ (46’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Κάμπελ, Ποντόλσκι, Σανογκό