Της μένει η πρωτιά! (video)

Η Τότεναμ καθάρισε την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας της Παρτιζάν με σκορ 1-0, σε ένα παιχνίδι που το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Πλέον το σύνολο του Μαουρίσιο Ποκετίνο πάει στην Κωνσταντινούπολη για να αναμετρηθεί για δύο αποτελέσματα κόντρα στην Μπεσίκτας ώστε να κλειδώσει την πρώτη θέση.



Της μένει η πρωτιά! (video)

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε όλη την αναμέτρηση και απειλήθηκαν ελάχιστα από τους αντιπάλους τους, για να φτάσουν τις τρεις νίκες στον όμιλο και να διευρύνουν το αήττητο σερί τους σε αυτή την φάση στα 18 παιχνίδια (τελευταία ήττα αυτή από τον ΠΑΟΚ στο Λονδίνο).

Σκόρερ για τα «σπιρούνια», που έχουν 11 βαθμούς στον 3ο όμιλο, ο Μπενζαμίν Σταμπουλί. Το γκολ ήταν το πρώτο με την φανέλα της ομάδας για τον Γάλλο αμυντικό μέσο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Αστέρας Τρίπολης πάλεψε κόντρα στην Μπεσίκτας, επέστρεψε από το εις βάρος του 0-2, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει έναν βαθμό που δεν του έφτασε για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης (2-2).

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Τότεναμ 11 β.

2. Μπεσίκτας 9 β.

3. Αστέρας Τρίπολης 5 β.

4. Παρτιζάν 1 β.

Το ματς:

Η Τότεναμ δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Σολδάδο να σουτάρει λίγο εκτός εστίας, και διπλασίασε τις ευκαιρίες της με την συμπλήρωση του πενταλέπτου, όταν ο Νόουτον δεν βρήκε στόχο σε δική του προσπάθεια.

Λίγο μετά το πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι βρέθηκαν και πάλι απειλητικοί μπροστά στην αντίπαλη εστία με τον Σολδάδο να μην μπορεί για δεύτερη φορά να βάλει μπροστά την ομάδα του, την ώρα που δύο λεπτά πριν οι Σέρβοι έδειξαν πως μπορούν να επιτεθούν εκτός από το να αμύνονται, με τον Λάζοβιτς να χάνει τον στόχο. Τότε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο πρώτος εισβολέας, για να ακολουθήσει ο επόμενος στο 27’.

Λίγο πριν διακοπεί το παιχνίδι (40’), οι φιλοξενούμενοι έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους απέναντι στον Γιορίς αλλά τα χάλασαν στην τελική προσπάθεια, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να ακολουθήσει κάτι αξιόλογο.

Με την έναρξη του δευτέρου μισού ωστόσο, ο Σολδάδο βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Λούκατς φάση από την οποία προήλθε το 1-0 για την Τότεναμ. Ο Ισπανός μπορεί να μην σκόραρε μετά το 1-2 με τον Σταμπουλί, αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, αλλά ο Γάλλος αμυντικός μέσος ακολούθησε για να ανοίξει το σκορ προ κενής εστίας, και παράλληλα τον λογαριασμό του με την φανέλα της ομάδας του.

Στο 56’ ο Σολδάδο συνέχισε να είναι άτυχος και άστοχος, όταν ο Λένον τον έβγαλε μόνο του στο ύψος της μικρής περιοχής, αφού ο Λούκατς απέκρουσε ενστικτωδώς το πλασέ του. Σε κάθε περίπτωση ο Ισπανός χειροκροτήθηκε ένα δεκάλεπτο αργότερα κατά την αλλαγή του με τον Χάρι Κέιν. Μάλιστα ο Άγγλος στράικερ κόντεψε να βρει δίχτυα δύο λεπτά, αλλά το δυνατό σουτ του πέρασε εκτός εστίας. Στο 72’ το απευθείας φάουλ του είχε καλύτερη κατάληξη, αλλά ο Λούκατς έδιωξε σε κόρνερ όπως και στο αμέσως επόμενο σουτ, με την μπάλα να έχει αλλάξει τροχιά μετά από κόντρα.

Στο 83’ ο Κέιν βρήκε τελικά τον στόχο, αλλά ήταν εκτεθειμένος όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας και το τέρμα σωστά ακυρώθηκε. Ένα λεπτό αργότερα η Παρτιζάν έψαξε την ισοφάριση αλλά ο Γιορίς δήλωσε «παρών» στην πρώτη φάση που χρειάστηκε στο δεύτερο μισό, ενώ με την συμπλήρωση των καθυστερήσεων Λαμέλα και Λούκατς χάρισαν μοναδική φάση, με τον πρώτο να ζαλίζει τους αμυντικούς στην περιοχή και να σουτάρει με το αριστερό, αλλά τον Σέρβο κίπερ να εκτινάσσεται και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στιγμές νωρίτερα δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Χάρι Κέιν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Νόουτον, Κίρικες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντεμπελέ (56’ Μπενταλέ), Σταμπουλί, Λένον, Παουλίνιο (78’ Γουίνκς), Λαμέλα, Σολδάδο (66’ Κέιν)

Παρτιζάν: Λούκατς, Βολκόφ, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Ίλιτς, Νίνκοβιτς (62’ Ζίβκοβιτς), Γκρίμπιτς, Μάρκοβιτς, Σ. Ίλιτς (74’ Μαρίνκοβιτς), Λάζοβιτς, Σκούλετιτς (78’ Κότζιτς)