Εκτός από τον Οριζί θέλει και άλλο φορ!

Ο νέος τραυματισμός του Ντάνιελ Στάριτζ ήταν το χειρότερο νέο που θα περίμενε να ακούσει ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος βλέπει τον καλοκαιρινό μεταγραφικό του σχεδιασμό να καταστρέφεται από την απώλεια ενός και μόνο παίκτη. Το «βουνό» που πρέπει να ανέβει πλέον η Λίβερπουλ, δείχνει τεράστιο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Εκτός από τον Οριζί θέλει και άλλο φορ!

Έχοντας ήδη λείψει απο 14 ματς μέσα στη σεζόν, ο Ρότζερς περιμενε πως και πως την επιστροφή του ¶γγλου στράικερ προκειμένου στα επόμενα παιχνίδια με Κρίσταλ Πάλας, Στόουκ, Λέστερ και Σάντερλαντ, αλλά και τις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του να πατήσει γκάζι και να μείνει εντός στόχων.Χωρίς τον Στάριτζ άλλωστε, σε οκτώ αναμετρήσεις έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις οκτώ βαθμούς, σκοράροντας οκτώ φορές οπότε είναι περιττό να αναφέρω πόσο πολύ έχει λείψει στο αρχικό σχήμα.

Ο Ρότζερς, ο οποίος το καλοκαίρι δαπάνησε περισσότερα από 100 εκ. λίρες για να ενισχύσει τη Λίβερπουλ, δεν φρόντισε να αποκτήσει έναν επιθετικό, ο οποίος θα πλαισίωνε τον Στάριτζ και μαζί του θα κάλυπτε το κενό του Λουίς Σουάρες. Ο Μάριο Μπαλοτέλι, στον οποίο έγινε η επένδυση, εκ του αποτελέσματος αποτελούσε ρίσκο που δεν βγήκε! Ο Ιταλός άλλωστε έμοιαζε απο τη πρώτη μερα  ότι δεν αποτελεί αυτό τον τύπο ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίο θα στηρίξει η Λίβερπουλ τις ελπίδες της.

Είτε οι αποφάσεις λήφθηκαν μόνο από τον τεχνικό των «κόκκινων», είτε ήταν η στρατηγική του συλλόγου, υπάρχει λάθος. Την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ έριξε τόσα λεφτά στο μεταγραφικό παζάρι, ο Κένι Νταλγκλίς και ο τότε διευθυντής ποδοσφαίρου Νταμιάν Κομολί, το πλήρωσαν με τις θέσεις τους μετά από λίγους μήνες πληρώνοντας την φτωχή συγκομιδη των επιλογών τους!
Αν συνυπολογίσουμε ότι ακόμη και παίκτες, οι οποίοι πέρυσι πρωταγωνίστησαν, φέτος δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους όπου και οι απαιτήσεις με το Τσάμπιονς Λιγκ είναι περισσότερες, τότε δεν θέλουμε και περισσότερα για να αντιληφθούμε το δύσκολο και κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται ο σύλλογος.

Οι λύσεις από εδώ και πέρα είναι περιορισμένες. Ακόμη και το να φέρει πίσω από την Λιλ τον Οριζί, πληρώνοντας μάλιστα και ρήτρα 7 εκατομμυρίων ευρώ για δικό της παίκτη προκειμένου να σταματήσει το δανεισμό του, ίσως δεν είναι η λύση! Η έστω η μόνη λύση...

Είναι η πρώτη πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία καλείται να διαχειριστεί ο Ρότζερς έχοντας πάρει ρίσκο το καλοκαίρι, το οποίο πριν καν συμπληρωθούν τέσσερις μήνες, φαίνεται να του γυρίζει μπούμερανγκ, με συνέπειες φυσικά και για τον ίδιο και για την ομάδα!

Αυτό που χρειάζεται είναι άλλος ένας επιθετικός που να έχει χαρακτηριστικά που να ταιριάζουν σε αυτό που έπαιξε η Λίβερπουλ απο τη πρώτη μέρα του Ρότζερς δηλαδή ποδόσφαιρο με κίνηση και ταχύτητα! Όσο πιο πολύ βλέπει ξανά κανείς τον Αλέξις Σάντσεζ να προσαρμόζεται στο στυλ της Αρσεναλ αντιλαμβάνεται γιατί ήταν ο μόνος παίκτης που θα ταίριαζε γάντι στο στυλ των «ρεντς».

Αυτή πια είναι προτεραιότητα με τον Σταριτζ εύθραυστο και τον Σουαρες στην Βαρκελώνη και φυσικά δεν θα είναι φτηνή λύση! Ωστόσο όπως στρώνεις κοιμάσαι και πια ο Ροτζερς παίζει με τον χρόνο και με την ίδια τη δουλειά του αφού σε αυτό το αδηφάγο μοντέρνο ποδόσφαιρο είσαι απλά τόσο καλός όσο το πιο πρόσφατο αποτέλεσμά σου....