Το άξιζε η Σάλκε

Η Τσέλσι δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της στο πρώτο ημίχρονο και η Σάλκε η οποία ανέβασε απόδοση στο 2ο μέρος κατάφερε να φύγει από το Λονδίνο με την ισοπαλία, 1-1.



Το άξιζε η Σάλκε

Ένα νεκρό διάστημα στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ήταν αρκετά στην Σάλκε για να σκοράρει και να πάρει την ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Τσέλσι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, σκόραραν, είχαν ευκαιρίες αλλά όταν θυμήθηκαν να ανεβάσουν στροφές από το 70’ και μετά ήταν πλέον αργά.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε από μια καλή στιγμή για τις δύο ομάδες με τους Σαμ και Ραμίρεζ να μην μπορούν να βρουν στόχο. Στο 11ο λεπτό όμως ο Σεσκ Φάμπρεγας έδωσε το έναυσμα για τους πρώτους πανηγυρισμούς στο Λονδίνο. Ο Ισπανός έπαιξε το 1-2 με τον Αζάρ και πλάσαρε εύστοχα τον Φέρμαν δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στο 16’ ήταν η σειρά του Βέλγου να ψάξει το γκολ όμως ο Φέρμαν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ντρογκμπά από δύσκολη θέση δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Η Σάλκε προσπαθούσε με μακρινά σουτ να απειλήσει την εστία του Κουρτουά ενώ στο 37’ η Τσέλσι ήταν αυτή που έφτασε μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ όταν ο Φάμπρεγας σούταρε άουτ έπειτα από ωραίο γύρισμα του Ιβάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι δεν μπήκε το ίδιο δυνατά και η Σάλκε κατάφερε να κερδίσει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά στο 62΄το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα με τον Ντράξλερ να σερβίρει και τον Χούντελαρ να νικά τον Κουρτουά για το 1-1. Οκτώ λεπτά μετά μάλιστα η Σάλκε βρήκε τον τρόπο να απειλήσει ξανά με τον Ντράξλερ όμως να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η Τσέλσι απάντησε στις ευκαιρίες με τον Νοϊστάντερ να σταματά τελευταία στιγμή τον Ρεμί πριν ο Γάλλος δώσει προβάδισμα στους Λονδρέζους. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Φουκς να κοντράρει την τελευταία στιγμή σουτ του Αζάρ ενώ στο 84’ ο Φέρμαν είπε «όχι» στον Βέλγο, διατηρώντας το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Ραμίρες (Όσκαρ 67’), Γουίλιαν (Ρεμί 74’), Αζάρ, Ντρογκμπά (Ντιέγκο Κόστα 74’)

Σάλκε: Φέρμαν, Χέγκερ, Αϊχάν, Νοϊστάντερ, Φουχς, Μπόατενγκ, Αόγκο, Σαμ (Μπαρνέτα 78’), Μέιερ (Τσούπο Μοτίνγκ 74’), Ντράξλερ, Χούντελααρ