Υπήρχε μόνο Ντόρτμουντ!

Η Ντόρτμουντ ήταν καταιγιστική και έφτασε στη δίκαιη επικράτηση με σκορ 2-0 επί της Άρσεναλ. Ιμόμπιλε και Ομπαμεγιάνγκ οι σκόρερ των νικητών, Γουέλμπεκ ο μοιραίος για την Άρσεναλ.



Υπήρχε μόνο Ντόρτμουντ!

O Τσέιμπερς δοκίμασε το πρωί και πονούσε. Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε στο μυαλό του τον Φλαμινί για δεξί μπακ αλλά τελικά προτίμησε τον 19χρονο Μπεγερίν, ο οποίος μέχρι την ώρα του ματς είχε αγωνιστεί όλο κι όλο σε ένα παιχνίδι του Λιγκ Καπ. Ο Μιχιταριάν πανέξυπνος. Από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί στέλνοντας την μπάλα στα άκρα. Σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο 5λεπτο ο Κοσιενλνί απομάκρυνε. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ήταν η σειρά του Γκροκροϊτς να απειλήσει από τα άκρα και τον Μερτεσάκερ να απομακρύνει. Στο 13ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στέλνοντας την μπάλα άουτ ενώ στο 15' ο Ιμόμπιλε δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση. Κάπου εκεί η Άρσεναλ, ισορρόπησε όμως στο 26΄η Ντόρτμουντ έχασε εκ νέου σπουδαία ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Σέζνι. Η Άρσεναλ αντέδρασε στο ημίωρο και απάντησε με τον Γουέλμπεκ να μη βρίσκει δίχτυα όμως ο Μιχιταριάν δύο λεπτά μετά έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία. Στο 41' ο Ράμσεϊ σέρβιρε στον Γουέλμπεκ, ο οποίος απέναντι από τον Βαϊντενφέλερ δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας έξω από το δεξί δοκάρι. Τελικά η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη ήταν στο «Βεστφάλεν». Ο Τσίρο Ιμόμπιλε μετά από εννέα τελικές άστοχες προσπάθειες της ομάδας του, κατάφερε να βρει δίχτυα νικώντας αρχικά τον Κοσιελνί και στη συνέχεια τον Σέζνι για το 1-0 με συρτό σουτ!

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε και όχι όπως άρχισε το πρώτο. Σκοράροντας δηλαδή και όχι χάνοντας πάλι ευκαιρίες. Ο Γκροσκροϊτς πέρασε υπέροχα για τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος αν και έχασε την ισορροπία του περνώντας τον Σέζνι, στάθηκε όρθιος και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Στο 55ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος απείλησε για δεύτερη φορά τον Σέζνι, ο οποίος όμως με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Οι αλλαγές του Βενγκέρ αφύπνισαν κάπως την Άρσεναλ, η οποία όμως δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει την Ντόρτμουντ. Στο 72ο λεπτό μάλιστα η Ντόρτμουντ έφτασε μια ανάσα από το 3ο γκολ με τον Μιχιταριάν να προτιμά το σουτ αντί την πάσα στους ελεύθερους Ομπαμεγιάνγκ ή Ιμόμπιλε. Τρία λεπτά μετά ο Γουέλμπεκ έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία για την Άρσεναλ με τον Γουέλμπεκ να σουτάρει εντελώς άστοχα.

Συνθέσεις:
Ντόρτμουντ:
Βαϊντενφέλερ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ (Γιόγιτς 79'), Μπέντερ, Κελ (Γκίντερ 46'), Γκρόσκροϊτς, Ομπαμεγιάνγκ, Μχιταριάν, Ιμόμπιλε
Άρσεναλ: Σέζνι, Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κονσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα (Ποντόλσκι 77'), Γουίλσιρ, Ράμσεϊ (Καθόρλα 62'), Εζίλ (Τσάμπερλεϊν 62'), Σάντσες, Γουέλμπεκ