Η Τσέλσι φαβορί αν ο Κόστα δεν τραυματιστεί...

Αν κάτι μάθαμε από την τέταρτη αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος είναι πως η Τσέλσι με την αγορά του Ντιέγκο Κόστα για 32 εκατομμύρια λίρες έκανε την κίνηση που πιθανότατα θα κρίνει τον τίτλο.  



Η Τσέλσι φαβορί αν ο Κόστα δεν τραυματιστεί...

Με επτά γκολ σε τέσσερα ματς ο Βραζιλιάνος (που πολιτογραφήθηκε Ισπανός) έχει ήδη στα μέσα Σεπτεμβρίου πιο πολλά τέρματα στο ενεργητικό του από όσα ο Τόρες όλη τη περσινή σεζόν! Και η εικόνα του είναι ενός παίκτη που του αρέσει να βρίσκει τις άμυνες διατεθειμένες να του δώσουν χώρο, κάτι που στην Ισπανία δεν ίσχυε! Φυσικά δεν ήρθαν αυτα΄τα γκολ από μόνα τους αφού η φετινή Τσέλσι έχει άλλο ένα μεγάλο συν σε σχέση με την αναιμική επιθετικά ομάδα που είδαμε να τερματίζει πέρσι τρίτη: τον Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο Καταλανός που έχει την ικανότητα να "διαβάζει" το παιχνίδι έφτασε κιόλας τις έξι ασίστ και οι "μπλε" προηγούνται στην βαθμολογία με 12 πόντους αλλά στην πραγματικότητα αυτό που έχουν ήδη εξασφαλίσει μετά από μόλις τέσσερα παιχνίδια είναι διαφορά πέντε έως επτά πόντων από αυτούς που πραγματικά είναι οι αντίπαλοι τους. Δηλαδή τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ, την  Αρσεναλ και την  Γιουνάιτεντ. Και αν ο Κόστα παραμείνει γερός η ομάδα του Μουρίνιο θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί αφού ο πρώην κυνηγός της Ατλέτικο κάνει τα ματς να μοιάζουν εύκολα απέναντι στις ομάδες που κλείνονται στην άμυνα τους!

Το πρώτο αληθινό τεστ βέβαια θα είναι η κόντρα με την Σίτι την Κυριακή. Με  δεδομένο πως οι πρωταθλητές θα έχουν αντιμετωπίσει μεσοβδόμαδα την Μπάγερν, η κούραση τους θα  εξουδετερώνει το αβαντάζ της έδρας. Η Τσέλσι βέβαια πέρσι κέρδισε μέσα και έξω την Σίτι ( όπως και την Λίβερπουλ) αλλά στα ματς με τους μικρούς πέταξε πόντους που αποδείχτηκαν μοιραίοι. Εάν φύγει αλώβητη και από το Etihad, ειδικά αν νικήσει όπως έγινε τον Φλεβάρη με το γκολ του Ιβάνοβιτς, τότε θα έχουμε ξεκάθαρο φαβορί πριν μπει καν ο Οκτώβριος.

Προσοχή όμως στα εύκολα συμπεράσματα που η εμπειρία μας διδάσκει πως οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Πριν από δύο χρόνια η Τσέλσι του Ντι Ματέο είχε αρχίσει αήττητη με τέσσερις πόντους διαφορά από την Γιουνάιτεντ στα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο μία ήττα στο μεταξύ τους ματς (με την κάκιστη διαιτησία του Κλάτενμπεργκ) έφερε τα πάνω κάτω και μέσα σε ενάμιση μήνα είχε απολυθεί ο Ντι Ματέο με την Τσέλσι αν και  κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ να αποκλείεται στους ομίλους ενώ στο πρωτάθλημα βρισκόταν πια επτά πόντους μακριά από την κορυφή!

Πέρσι η Αρσεναλ είχε διαφορά πέντε πόντων τον Νοέμβριο από τη δεύτερη Λίβερπουλ και επτά από την Σίτι αλλά στο τέλος ίδρωσε να βγει πάνω από την Εβερτον, για να πάρει την προνομιούχο τέταρτη θέση! Και για να μην μας φεύγει από το μυαλό πως όλα αλλάζουν γρήγορα, το 2012, η Γιουνάιτεντ με οκτώ πόντους διαφορά την 1η Απριλίου από την Σίτι έχασε τον τίτλο στην ισοβαθμία μέσα σε ενάμιση μήνα με το γκολ του Αγουέρο στις καθυστερήσεις εναντίον της Κ.Π.Ρ. .

Αυτό που επίσης μάθαμε αυτό το σαββατοκύριακο είναι πως η Γιουνάιτεντ είναι εδώ! Φυσικά δεν είναι δείγμα γραφής η μέτρια ΚΠΡ αλλά με τους παίκτες που διαθέτει πια ο Φαν Χάαλ , θα είναι και αυτή στην μάχη για την τετράδα. Ο Ντι Μαρία ήταν σούπερ όπως και ο Μάτα που μπόρεσε πάλι να σκοράρει ενώ πολύ καλοί ήταν ως δίδυμο ο Μπλιντ και ο Ερέρα. Μόνο ερωτηματικό παραμένει η κακή κατάσταση του Φαν Πέρσι που δείχνει εκτός ρυθμού αλλά ο Φαν Χάαλ δεν θα διστάσει να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας αν πιστεύει πως αυτό είναι προς όφελος του συνόλου! Απλά η Γιουνάιτεντ έχει εύθραυστη αμυνα και τις ευκαιρίες που έδωσε στην ΚΠΡ αν τις κάνει άλλη ομάδα με μεγαλύτερο ταλέντο θα έχουμε δράματα!

Είναι πάντως και πάλι ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον και που σε κάθε αγωνιστική ελλοχεύουν εκπλήξεις.. Η νίκη της Αστον Βιλα στο "Ανφιλντ" μας το υπενθύμισε όπως είχε συμβεί με το τρίποντο της Στόουκ στο Etihad με την Σίτι ή της Σουόνσι στην πρεμιέρα μέσα στο "Ολντ Τράφορντ".Και αυτά αποτελούν μέρος της ομορφιάς ενός απόλυτα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος!