Όλα ανοιχτά!

Η Άρσεναλ έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με το 0-0 στις αποσκευές της και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του Λονδίνου με αντίπαλο την Μπεσίκτας.



Όλα ανοιχτά!

Η Αρσεναλ δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή της απέναντι στην Μπεσίκτας, είχε όμως την τελευταία μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Τσάμπερλεϊν στο 88ο λεπτό. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ράμσεϊ.

 

Α' Μέρος

Με το «καλημέρα» στο ματς ο Ντεμπά Μπα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σέζνι. Μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη σέντρα, ο Μπα σούταρε αμέσως από το κέντρο, ο Σέζνι αν και αιφνιδιάστηκε αρχικά, τελικά κατάφερε και με τη βοήθεια του δοκαριού να απομακρύνει τον κίνδυνο. Η δεύτερη καλή στιγμή άνηκε και πάλι στην Μπεσίκτας όταν ο Πεκτεμέκ έβγαλε την σέντρα στο 9ο λεπτό, ο Μπα έπιασε το αριστερό βολ-πλανέ όμως ο Σέζνι απομάκρυνε τον κίνδυνο με ωραία εκτίναξη. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, η Άρσεναλ απάντησε. Ο Σάντσες έφυγε ασταμάτητος στην κόντρα, βρήκε τον Ζιρού στο πρώτο δοκάρι, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τολγκά παρά την ωραία κίνηση «πίβοτ» που έκανε, έχοντας τον αντίπαλο αμυντικό κολλημένο στην πλάτη του. Στο 13' η Αρσεναλ δημιούργησε ακόμη μια επικίνδυνη στιγμή με τον Σάντσες να πασάρει στον Καθόρλα, το σουτ του τελευταίου όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δώσουν καλό ρυθμό στο ματς όμως το μόνο που κατάφερναν ήταν να υποχρεώνουν τις αντίπαλες άμυνες να απομακρύνουν την μπάλα. Στο 32' η Μπεσίκτας έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Κάβλακ να σουτάρει όμως τον Σέζνι να μπλοκάρει την μπάλα αλλά η σπουδαία στιγμή ήρθε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου για τους Τούρκους όταν ο Μπα μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ, σουτάροντας δυνατά από το ύψος της περιοχής, στέλνοντάς την όμως άουτ!

Β' Μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την Μπεσίκτας. Ο Σαχάν δέχθηκε την κάθετη πάσα, απέφυγε εντυπωσιακά τον Κοσιελνί όμως το πλασέ του σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέζνι. Από εκεί και πέρα όμως ο ρυθμός έπεσε. Αυτό επεδίωξε κυρίως η Άρσεναλ, η οποία έβλεπε να δυσκολεύεται στην ανάπτυξη από τα άκρα αλλά και την Μπεσίκτας να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις κοντά στην περιοχή της. Τα πράγματα ωστόσο έγιναν δύσκολα για τους «κανονιέρηδες» στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Ράμσεϊ έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και προκειμένου να μην επιτρέψει την κόντρα επίθεση ανέτρεψε τον αντίπαλό του με τον διαιτητή να του βγάζει τη δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την Άρσεναλ με δέκα παίκτες. Η Μπεσίκτας πίεσε αλλά η κούραση δεν επέτρεψε το καθαρό μυαλό στους γηπεδούχους. Αντίθετα, η Άρσεναλ ήταν αυτή που έφυγε με πικρή γεύση από χορτάρι αφού ο Τσάμπερλεϊν στο 88' έχασε μοναδική ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι έπειτα από υπέροχη προσπάθεια και πλασέ.

Συνθέσεις:

Μπεσίκτας: Τολγκά, Ισμαΐλ, Μότα, Εσάν, Πέδρο, Σαχάν (Τόρε 73'), Βελί, Νέτσιπ, Ογκιουζάν (Κερίμ 81'), Πεκτεμέκ, Ντεμπά Μπα

Άρσεναλ: Σέζνι, Ντεμπισί, Τσέιμπερς, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Αρτέτα (Φλαμινί 50'), Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Αλέξις (Τσάμπερλεϊν 73'), Καθόρλα, Ζιρού