Τώρα δεν μπορεί αλλά θα είναι έτοιμη το 2016

Μπορεί η Αγγλία να παρει το Μουντιαλ; Όχι αλλα αυτη η διοργάνωση μπορει να της προσφέρει ανεκτίμητη εμπειρία για το Euro του 2016.



Τώρα δεν μπορεί αλλά θα είναι έτοιμη το 2016


Γιατί η τωρινή εθνική Αγγλίας εχει μετα απο πολλα χρονια μπαλαδορους και παικτες που δεν φοβούνται να κρατήσουν τη μπαλα στα ποδια! Ομως ακομη δεν ειναι έτοιμοι για εκτόξευση συνεπώς ο ρεαλιστικός στόχος στο υγρό κλίμα της Βραζιλίας οφείλει να ειναι μια θέση στα προημιτελικά και συσσώρευση εμπειριών που θα φανούν υπερβολικά  χρήσιμες το 2016! Ποιος λοιπόν θα παρει το κύπελλο;  Παντα  η απάντηση μου παραμένει η ίδια κάθε φορα λέγοντας πως νικητής θα ειναι ένας συνήθης ύποπτος! Ένα από τα φαβορί. Ποτέ στα Μουντιαλ ομάδα εκτός πεντάδας στα φαβορι δεν σήκωσε το τρόπαιο με την Ιταλία το 1982 να επιβεβαιώνει ως εξαίρεση τον κανόνα! Τοτε οι Ατζούρι ήταν οριακά εκτός πεντάδας, με την Βραζιλία,  την Αργεντινή, την Δυτική Γερμανία, την Αγγλία και την διοργανώτρια Ισπανία να προηγούνται στις εκτιμήσεις των μπουκς!

Συνήθως μάλιστα το κατακτά η ομάδα που βρίσκεται σε  καλύτερη κατάσταση ! Τέτοια αυτη τη στιγμή δεν έχουμε! Η ομάδα που θα το παρει πρέπει να έρχεται σου τουρνουά χωρίς  απώλειες και να μπορεί να σου δώσει την εντύπωση πως μπορεί να παίξει δύο πολύ καλά παιχνίδια! Η Βραζιλία του 2002 δεν ξεκινούσε (ίσως για πρώτη φορά) ως φαβορί, αλλά η εικόνα της γρήγορα άλλαξε και έκανε ουσιαστικά παιχνίδια. Κανένα σούπερ αλλά και κανένα κακό!

Η Γαλλία το 1998 έπαιξε σούπερ στον τελικό, ήταν εξαιρετική στον ημιτελικό με την Κροατία και άντεξε στον προημιτελικό με τους  Ιταλούς που κ΄ριθηκε στα πέναλτι. Η Ιταλία το 2006 ήταν εκπληκτική στον ημιτελικό με την Γερμανία και καλύτερη στον τελικό από την Γαλλία. Η Γερμανία το 1990 έκανε ένα σούπερ ματς με την Γιουγκοσλαβία και άλλο ένα πολύ καλό με την Ολλανδία, ωστόσο το σημαντικό είναι πως δεν έκανε κακό ματς! Οσο για την Αργεντινή του 1986 είχε τον Μαραντόνα να «καθαρίζει» μόνος του. Τέτοια εμφάνιση από έναν παίκτη δεν ξανάγινε! Το 2010 η Ισπανία με το εκπληκτικό στατιστικό 26 νίκες σε 27 ματς έδειχνε πιο έτοιμη και ηταν φαβορι αν και δεν ειχε παίξει ούτε στον τελικό στ προηγούμενα 19 παγκόσμια κύπελλα! Τελικά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά αφού πρώτα έσπασε την παράδοση που θέλει μια ομαδα που ξεκινάει με ήττα να μην μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια!Το κάζο απο την Ελβετία εκανε καλο στους παικτες του Ντελ Μποσκε και τελικά η επικράτηση τους ηταν αναμενόμενη και πέρα για πέρα δίκαιη.

Σε αυτο το Μουντιαλ δεν μπορω να δω πιο πέρα απο τρία φαβορι! ¶ντε τέσσερα. Η Βραζιλία σε οποια κατάσταση και αν ειναι μεσα στην έδρα της και με τα οποια σφυρίγματα χρειαστεί να παρει θα παει τουλάχιστον στους ημιτελικούς!  Εκει θα θέλει μια νίκη ουσιαστικά και δεν πιστεύω πως θα αποτύχει να την κάνει άρα στον τελικό θα την δούμε!! Απέναντι της θα λάτρευα να έφτανε η Αργεντινή σε έναν ονειρικό τελικό που αν δεν μας τον προσφέρει ενα λατινοαμερικάνικο περιβάλλον τοτε μάλλον δεν θα τον απολαύσουμε ποτε.
Μονη ομαδα λόγω ποιότητας ρόστερ που θα ειχε τη δυνατότητα να μπει σφήνα θα έβλεπα την Ισπανία  αλλα τα πολλα πληγωμενα κορμιά των "φουριας Ρόχας " πιθανότατα να αδύνατουν να αντέξουν για τεταρτο σερί τουρνουά στην κορυφή! ¶λλωστε κι η στατιστική ειναι εις βάρος τους αφού ποτε εθνική ομαδα δεν έφτασε σε τεσσερις σερί μεγάλους τελικούς! Με τον Ντιεγκο Κοστα γερό παντως ίσως πανε παλι μακριά! Αν δεν ειναι θα δυσκολευτούν να βρουν το εύκολο γκολ!

Αλλη ομάδα που εχει την ικανότητα για να παλέψει για το κύπελλο ειναι η Γερμανία αλλα οι πολλοί τραυματισμοί, η απουσία του Ροις και τα προβλήματα με τη μέση του μοναδικού της σεντερ φορ του Κλοζε προβληματίζουν! Οι Ιταλοί του Πραντελι ειναι αουτσάιντερ πολυ υπολογίσιμα λόγω  ικανότητας να παγώνουν τον ρυθμό αλλα και της ποιότητας στα χάφ. Ωστόσο ο ημιτελικός νομιζω πως αποτελεί ταβάνι!  Όσο για αυτούς που ονειρεύονται για τελικό  Βέλγιο , Κολομβια , Ουρουγουαη , Πορτογαλία ακομη και Γαλλία (που χάνοντας τον Ριμπερι αυτόματα υποχωρεί σε προβλέψεις) η ψυχρή προϊστορία λέει πως δεν υπάρχει περίπτωση!      Και η Αγγλία δεν μπορει να κάνει κουβέντα για τετράδα αν ο Ρουνει δεν σκοράρει επιτέλους σε ενα Μουντιαλ και ο Τζεραρντ δεν καταφέρει να αντέξει να δίνει πάσες και ρυθμό. Η αμυνα εχει ερωτηματικά αλλα η ταχύτητα στην επίθεση με Στέρλινγκ και Σταριτζ συν την ποιότητα του Λαλανα σν μη τι αλλο αφήνει κάποιες αμυδρες υποσχέσεις!