Γαλατασαράι – Τσέλσι (preview)

Με... παραδείγματα προς αποφυγήν τα παιχνίδια των υπόλοιπων αγγλικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι θα προσπαθήσει να αποδράσει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το «Turk Telecom Arena», αντιμετωπίζοντας τη Γαλατασαράι ενός... παλιού γνώριμου, του Ντιντιέ Ντρογκμπά.



Γαλατασαράι – Τσέλσι (preview)

Ματς με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στη Γαλατασαράι και την Τσέλσι, με τα φώτα φυσικά να είναι στραμμένα στον Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Ο Ιβοριανός στράικερ αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την ομάδα που «υπηρέτησε» για εννέα ολόκληρα χρόνια, δίνοντάς της μάλιστα το 2012 το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νυν ομάδα του, η Γαλατασαράι, πέρασε ως δεύτερη με επτά βαθμούς, πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Β' όμιλο της διοργάνωσης, έχοντας τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες και δύο νίκες, με κορυφαία αυτή επί της Γιουβέντους, στο ματς έκρινε ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση.

Στον αντίποδα η Τσέλσι, με εξαίρεση του «κακού της δαίμονα», όπως αποδείχτηκε, Βασιλεία, πέρασε με σχετική ευκολία τον όμιλό της ως πρώτη με 12 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Σάλκε.

Ακόμα έναν γνωστό από τα παλιά που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Τσέλσι πέρα από τον Ντρογκμπά, είναι ο τεχνικός της Γαλατασαράι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος μέχρι πρότινος βρισκόταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι.

Αγωνιστικά νέα:

Γαλατασαράι:

Απουσίες στην αμυντική της γραμμή αντιμετωπίζει η Γαλατασαράι, με τους Γκοχάν Ζαν και Χακάν Μπαλτά να είναι τραυματίες. Αντιθέτως, τα «βαριά» ονόματα των Τούρκων, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Φερνάντο Μουσλέρα, Μπουράκ Γιλμάζ και Ντιντιέ Ντρογκμπά, αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Τσέλσι:

Μόνο επιστροφές έχει για το ματς της Τετάρτης ο Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς οι Νταβίντ Λουίς και Τζον Όμπι Μίκελ τέθηκαν στα πλάνα του Πορτογάλου μετά την απουσία τους στο παιχνίδι με την Έβερτον.

Στην αποστολή των «μπλε» βρίσκεται και ο Όσκαρ παρά το γεγονός ότι στην αναμέτρηση με τα «ζαχαρωτά» αντικαταστάθηκε πρόωρα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γαλατασαράι: Μουσλέρα – Νουνκέου, Σεϊντού, Καγιά, Έμπουε – Μέλο, Άλτιντοπ, Σνάιντερ, Μπρούμα – Ντρογμπά, Γιλμάζ.

Τσέλσι: Τσεχ – Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς – Λάμπαρντ, Λουίζ – Γουίλιαν, Αζάρ, Όσκαρ – Ετό.