Απ’ το τίποτα… καλός και ο βαθμός (video)

Η Γουίγκαν δεν θα μπορούσε να ζητήσει και πολλά από το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι και έμεινε στο 0-0 με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ στο Βέλγιο, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.   



Απ’ το τίποτα… καλός και ο βαθμός (video)

Οι «λάτικς», που παρατάχθηκαν ουσιαστικά χωρίς επιθετικό και με πολύ αμυντικό προσανατολισμό ώστε να αποφύγουν τα… χειρότερα, κατάλαβαν ότι τελικά δεν θα έπρεπε να φοβηθούν τόσο.

Όχι ότι… τρόμαξαν την αντίπαλό τους, αλλά ίσως ήταν υπερβολική η έμφαση που έδωσε στην άμυνα ο Όουεν Κόιλ.

Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, με τον ΜακΆρθουρ στο 4 για τους «λάτικς» και τον ΜακΚάρθι στο 36’ που λίγο έλειψε άθελά του να σκοράρει για λογαριασμό της Ζούλτε Βάρεγκεμ!

Το ματς:

Η Γουίγκαν θα μπορούσε να έχει κάνει τη ζημιά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, αλλά το σουτ του ΜακΆρθουρ από 20 μέτρα έξω από την περιοχή, σταμάτησε στο δοκάρι της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Η απάντηση από πλευράς Βέλγων ήταν ένα χαμηλό σουτ του Κόντε στο 8ο λεπτό, που μπλόκαρε εύκολα ο Κάρσον. Παίκτης της Γουίγκαν έστειλε ξανά τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά… σε αυτό της ομάδας του! Στο 36’, ο ΜακΚάρθι, στην προσπάθειά του να απομακρύνει μια σέντρα, είδε το οριζόντιο δοκάρι του Κάρσον να τον… γλιτώνει απ’ τη «γκέλα». Οι «λάτικς» δεν είχαν τρόπο να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και πέρα απ’ την ευκαιρία του ΜακΆρθουρ, δεν ήταν απειλητικοί.

Το παιχνίδι άνοιξε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι υπήρξε κάποια… ουσιαστική απειλή για κάποια από τις δύο εστίες. Ο Ράιαν Σότον ήταν αυτός που ανησύχησε τους γηπεδούχους όσον αφορά την προσπάθεια που έκαναν οι «λάτικς» για να ανοίξουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Κάρσον ήλεγξε μια κεφαλιά του Χαμπίμπου. Στο 85’, ο Κάρσον απέκρουσε το κοντινό σουτ του Ντ’Ένε και ουσιαστικά χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Γουίγκαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ζούλτε Βάρεγκεμ: Μπόσουτ, Ντε Φο, Κόντε, Ντέρπλες, Ντ’Ένε, Μαλαντά, Κουμς, Αζάρ, Σκούλασον, Χαμπίμπου (72’ Κάσερες), Νέσενς

Γουίγκαν: Κάρσον, Κρέινι, Σότον, Μπόις, Πιρτς, ΜακΚαν, ΜακΚλίν, Γκόμεζ (66’ Γουότσον), ΜακΜάναμαν (66’ Φορτουνέ), ΜακΆρθουρ, Πάουελ (83’ Ντίκο)