Κέρδισε κι ας μην έπαιξε…

Αν και δεν αγωνίστηκε, η Αγγλία ήταν η κερδισμένη της αγωνιστικής στον 8ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Και αυτό, διότι το Μαυροβούνιο ηττήθηκε 4-0 από την Ουκρανία στην Ποντγκόριτσα και πλέον η πρώτη θέση βρίσκεται στα… πόδια των «τριών λιονταριών».



Κέρδισε κι ας μην έπαιξε…

Τι κι αν είχε… ρεπό αυτή την εβδομάδα;

Η Αγγλία είδε την Ουκρανία να στήνει… πάρτι κόντρα στο Μαυροβούνιο, του οποίου επικράτησε με το «βαρύ» 4-0 για την έβδομη αγωνιστική και πλέον το… ταξίδι στην Βραζιλία είναι στο χέρι της! Οι Μαυροβούνιοι που μέχρι τώρα είχαν εντυπωσιάσει στα προκριματικά του Μουντιάλ, όντας πρώτοι στον όγδοο όμιλο (παραμένουν ακόμη), προσγειώθηκαν απότομα!

Οι Ουκρανοί αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζοζούλια από το 45’, ωστόσο βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα των γηπεδούχων επτά λεπτά αργότερα με τον Γκαρμάς. Ο Βολκόφ άφησε και τη δική του ομάδα με δέκα παίκτες στο 66’ και λίγο αργότερα ο Κονοπλιάνκα διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το Μαυροβούνιο έμεινε με εννιά παίκτες στα τελευταία δέκα λεπτά, αφού ο Παβίσεβιτς αντίκρισε κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα, οι παίκτες του Φομένκο να σημειώσουν ακόμη δύο γκολ με τους Φεντετσκίι (85’) και Μπεζούς (90+3’) για το εμφατικό 4-0! Πλέον και οι νικητές μπήκαν στο... κόλπο, μειώνοντας την διαφορά τους από την κορυφή.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Μολδαβία και Πολωνία έμειναν στο 1-1, με την δεύτερη να χάνει ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες είχε για κατάληψη της πρώτης θέσης. Ο Μπλαστσκόφσκι έβαλε από νωρίς και πιο συγκεκριμένα στο 7’ μπροστά τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο Σιντορένκο ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο 37’.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Μαυροβούνιο 14 β. (7 αγώνες)
2. Αγγλία 12 (6 αγώνες)
3. Ουκρανία 11 (6 αγώνες)
4. Πολωνία 9 (6 αγώνες)
5. Μολδαβία 5 (7 αγώνες)
6. Σαν Μαρίνο 0 (6 αγώνες)

Η επόμενη αγωνιστική (9/6):

Πολωνία-Μαυροβούνιο
Ουκρανία-Σαν Μαρίνο
Αγγλία-Μολδαβία