Έψαξε… βοήθεια από Γκουαρντιόλα ο Τζόλα

Τις Μπαρτσελόνα και Πεσκάρα παρακολούθησε ο Τζιανφράκο Τζόλα μετά την απόλυσή του από τη Γουέστ Χαμ, ώστε να πάρει ιδέες και να γίνει καλύτερος προπονητής.



Έψαξε… βοήθεια από Γκουαρντιόλα ο Τζόλα

Στο στυλ παιχνιδιού του φίλου του, Ζντένεκ Ζέμαν και του… μάστερ Πεπ Γκουαρντιόλα έστρεψε την προσοχή του πριν αναλάβει τη Γουότφορντ, ο Τζιανφράνκο Τζόλα, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως μετά την απόλυσή του από τη Γουέστ Χαμ, αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβάσει πάνω στην προπονητική.

Συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, όταν απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Γουέστ Χαμ και το «¶πτον Παρκ», σταμάτησε την προπονητική για δύο χρόνια, πριν αναλάβει τις τύχες της Γουότφορντ. Ο Ιταλός τεχνικός  χαρακτήρισε εκείνο το χρονικό διάστημα σκληρό, αλλά και αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο από την… τουρνέ του.

«Ήταν σκληρό. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο απομακρύνθηκα από τους πάγκους. Ήταν καιρός να πάω πίσω στα βασικά, να ανοίξω και πάλι τα βιβλία και να κάνω πράγματα που θα με βοηθούσαν στην προπονητική μου καριέρα. Παρακολούθησα κάποιες ομάδες που με ενδιέφεραν. Η πρώτη ήταν η Πεσκάρα του Ζέμαν στη Serie B. ΜΆ αρέσει ο Ζντένεκ και μΆ αρέσει και το στυλ ποδοσφαίρου του. Είχα περάσει ένα διάστημα μαζί του και ήταν πάρα πολύ καλός» ανέφερε αρχικά ο 46χρονος και πρόσθεσε:

«Μετά πήγα στη Βαρκελώνη για να δω ακόμη μία πολύ καλή ομάδα, τη Μπαρτσελόνα, κάτι που αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση. Αυτό, όχι μόνο γιΆ αυτά που έκαναν στο χορτάρι, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται τόσο οι παίκτες όσο και το προσωπικό. Με εντυπωσίασαν πάρα πολύ. Ήταν πολύ αξιοσημείωτο».

Γιώργος Σιάφας