To σφύριγμα που κόστισε 500.000 λίρες

Η ιστορία λένε δεν γράφεται από τα «αν». Ωστόσο στην περίπτωση ενός άνδρα από το Ολνταμ η φράση  «αν ο διαιτητής είχε σφυρίξει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα» αποκτά άλλο νόημα αν αναλογιστείτε ότι του κόστισε σχεδόν μισό εκατομμύριο λίρες!



To σφύριγμα που κόστισε 500.000 λίρες

Ο άνδρας  είχε στοιχηματίσει τρείς λίρες σε ακριβή σκορ αγώνων του Κυπέλλου Αγγλίας και Σκωτίας στηρίζοντας κυρίως τα αουτσάιντερ.  Μεταξύ άλλων είχε επιλέξει να ποντάρει υπέρ της νίκης της Λιντς επί της Τότεναμ με σκορ 3-1.  Μπαίνοντας το ματς στις καθυστερήσεις τα «παγώνια» φαινόταν πως είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση για τη φάση των «16» αν κατάφερναν να διατηρήσουν το προβάδισμα με 2-1 μέχρι τη λήξη.   Το να μην δεχθούν γκολ ήταν προτεραιότητα, ωστόσο η τύχη τους έφερε κοντά στο να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Μόνο που όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα ο διαιτητής είχε ήδη σφυρίξει τη λήξη.  Για τους φίλους της Λίντς, το… κακό (της μη κατακύρωσης του γκολ) ήταν ελάχιστο αφού η ομάδα τους εξασφάλισε έτσι και αλλιώς τη νίκη και την πρόκριση. Όμως για τον άνδρα από το Ολνταμ αυτό σήμαινε ζημιά 500.000 λιρών, καθώς αυτό ήταν το ποσό που θα κέρδιζε συνολικά χάρη στις …εμπνεύσεις του.

Τελικά έγινε πλουσιότερος κατά 17,000 λίρες έχοντας μαντέψει σωστά τα σκορ στα ματς   Ολνταμ-Λίβερπουλ (3-2), Μπρεντφορντ-Τσέλσι (2-2), Σεντ Μίρεν-Σέλτικ  (3-2).

«Δεκαεπτά χιλιάδες είναι αρκετά «γλυκό» ποσό, αλλά κυριολεκτικά ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από το να αλλάξει η ζωή του για πάντα» τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία πόνταρε ο άνδρας.