Συνεχίζονται οι ταραχές στο Μπέλφαστ

Μια ακόμη νύχτα έντασης έζησε χθες το Μπέλφαστ καθώς ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε αυτοκίνητο της αστυνομίας το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω τα γραφεία της βουλευτή Ναομι Λονγκ.



Συνεχίζονται οι ταραχές στο Μπέλφαστ

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Μπέλφαστ να υποστείλει τη βρετανική σημαία που κυμάτιζε καθημερινά στο κτίριο του δημαρχείου έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των πιστών που επιθυμούν τη Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει στο στέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η χθεσινή επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά αυτοκινήτου της αστυνομίας το οποίο ωστόσο δεν είχε διακριτικά και επέβαινε μια αστυνομικός, ήταν η χειρότερη των τελευταίων ημερών οπότε και αποφασίστηκε η υποστολή της βρετανικής σημαίας την περασμένη Παρασκευή.

Αν και η αστυνομικός γλίτωσε από τύχη, η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Αυτή ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια για τη δολοφονία αστυνομικού που έθεσε σε κίνδυνο και τη ζωή πολιτών και είμαστε τυχεροί που δεν υπήρξαν τραυματίας» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Και η βουλευτής του φιλελεύθερου κόμματους Alliance Party,Ναόμι Λονγκ έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της τα τελευταία 24ώρα και γι’αυτό το λόγο η αστυνομία φρουρούσε το γραφείο της. Θωρείται πως η Λονγκ στήριξε τόσο το εργατικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όσο και το Σιν Φειν (που έχει στενούς δεσμούς με τον ΙΡΑ) στην ψηφοφορία για το θέμα της υποστολής της σημαίας.

Τις τελευταίες μέρες περίπου 27 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από επιθέσεις κατά τη διάρκεια των ταραχών.