Ο γύρος του θριάμβου στο Λονδίνο!(pics)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου, το πρωί της Δευτέρας, για να αποθεώσουν όλους τους Βρετανούς αθλητές που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του φετινού καλοκαιριού! «Ήταν ένα χρυσό καλοκαίρι για τη Μεγάλη Βρετανία και γενικότερα για τη χώρα μας» το σχόλιο του Ντέιβιντ Κάμερον!



Ο γύρος του θριάμβου στο Λονδίνο!(pics)

Οι δρόμοι του Λονδίνου «πλημμύρισαν» από κόσμο, από το «Mansion House», μέχρι τον καθεδρικό του Αγ. Παύλου, την «Trafalgar Square» και το «Queen Victoria Memorial»!

Όλοι οι Βρετανοί αθλητές επεδείκνυαν τα μετάλλιά τους, είτε αυτά ήταν χρυσά, είτε ασημένια, είτε χάλκινα, με τους Παραολυμπιονίκες να κερδίζουν το παρατεταμένο χειροκρότημα για την προσπάθεια που κατέβαλαν, εκπροσωπώντας τα εθνικά τους χρώματα.

Οι Μο Φάρα, Τζέσικα Ένις, Σερ Κρις Χόι και Μπεν Άινσλι δεν σταμάτησαν να «ποζάρουν» με το χρυσό μετάλλιο. Η παρέλαση στους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας, ολοκληρώθηκε με… μουσική. Η μπάντα «Coldstream Guards», με την Σκοτσέζα τραγουδίστρια, Έιμι ΜακΝτόναλντ, ερμήνευσαν το «Pride», ενώ η σοπράνο, Κάθριν Τζένκινς, τραγούδησε τον εθνικό ύμνο!

«Ήταν απίθανοι, τόσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όσο και οι Παραολυμπιακοί που ακολούθησαν. Θέλω να πω ότι ήταν ένα χρυσό καλοκαίρι για τη Βρετανία και ένα χρυσό καλοκαίρι για την χώρα μας. Οι Αγώνες έφεραν ενότητα στην πατρίδα μας και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε όλοι, θα μπορούμε να τις εξιστορούμε όλοι στην υπόλοιπη ζωή μας» ήταν το σχόλιο του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

Δείτε φωτογραφίες από τον «γύρο του θριάμβου»: