Πιο φτηνοί οι Αγώνες

Σχεδόν 400 εκατομμύρια λίρες λιγότερα από το αρχικά προβλεπόμενο κόστος στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, με τον Χιου Ρόμπερντσον να μιλά εκ μέρους της αγγλικής κυβέρνησης και να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.  



Πιο φτηνοί οι Αγώνες

Το συνολικό μπάτζετ των Αγώνων ήταν 9.298 δισεκατομμύρια λίρες, με τα 377 εκατομμύρια να …μένουν στα ταμεία, αφού οι βρετανικές Αρχές κατάφεραν να υλοποιήσουν το κόστος με λιγότερα έξοδα από ότι υπολόγιζαν.

Ο τομέας με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ήταν αυτός των μεταφορών, αφού σχεδόν 45 εκατομμύρια λιγότερα απαιτήθηκαν για τα έργα και τις βελτιώσεις στο δίκτυο των περιοχών των εγκαταστάσεων. Αντίθετα, πιο υψηλό από το προϋπολογισθέν ήταν το κόστος της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού, κατά 36 εκατομμύρια, ενώ 20 εκατ. λίρες λιγότερο κόστισε η αστυνόμευση από τις βρετανικές Αρχές και 36 αυτή από ιδιωτικές εταιρείες seurity.

Όσον αφορά το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ο Υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε πως δεν έχει παρθεί ακόμη η απόφαση για το εάν «αυτό παραχωρηθεί στη Γουέστ Χαμ», αφού «μία τέτοια απόφαση αφορά τα χρήματα των φορολογουμένων και δεν πρέπει να ληφθεί βιαστικά».