Εθνικός οργασμός!

Ρεκόρ που κρατούσαν περισσότερο από 100 χρόνια έσπασαν το Σάββατο για το Ηνωμένο Βασίλειο, με τους αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας να κρεμούν έξι χρυσά μετάλλια στο στήθος τους. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τον Μο Φάρα να κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα ξεχωριστό εικοσιτετράωρο, με τη νίκη του στα 10.000 μέτρα! 



Εθνικός οργασμός!

 

Ο Φάρα τερμάτισε στην πρώτη θέση στα 10.000 μέτρα, μετά από μία εξαιρετική κούρσα και με όλο το γήπεδο να παραληρεί και να του δίνει δύναμη.

Νωρίτερα, ο Σκωτσέζος Κρεγκ Ράφερφορντ πήδηξε πιο μακριά από όλους και έφερε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος για τους Βρετανούς, ενώ το …μαγικό δίωρο, άνοιξε η Τζέσικα Ένις, με την πρώτη θέση στα 800 μέτρα, να ολοκληρώνει τα αγωνίσματα του επτάθλου με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της.

Τα χρυσά μετάλλια στην ποδηλασία γυναικών, αλλά και στην κωπηλασία, αντρών και γυναικών, άνοιξαν την όρεξη και αποτέλεσαν προάγγελο για τις μεγάλες επιτυχίες.

Όλα αυτά έφεραν τη Μεγάλη Βρετανία στην τρίτη θέση των χωρών, όσον αφορά τις κατακτήσεις μεταλλίων, με το σύνολο να γράφει 29 και τα χρυσά να φιγουράρουν δίπλα στον αριθμό 14.

Η Μεγάλη Βρετανία είχε να κατακτήσει τόσα χρυσά μετάλλια σε μία ημέρα από το 1908, όταν στις 11 Ιουλίου είχε 8 και στις 18 του ίδιου μήνα 7.