God save the Queen and…. Beckham

O Δήμος Μπουλούκος παρακολούθησε για το england365.gr την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και γράφει για όσα δεν έδειξαν οι κάμερες της τηλεοπτικής παραγωγής.



God save the Queen and…. Beckham

Σήμερα η Μεγάλη Βρετανία ξύπνησε με διαφορετική διάθεση. Η Τελετή Εναρξης ανύψωσε το ηθικό της χώρας και οι Βρετανοί είναι ενθουσιασμένοι για το σόου που σκηνοθέτησε ο Ντάνι Μπόιλ.

Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων να ρίξεις, καταλαβαίνεις τον αντίκτυπο που είχε στην καρδιά των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, το χθεσινό σόου.

Χρησιμοποιούν όσα επίθετα υπάρχουν στο λεξιλόγιο τους για να καταδείξουν το πόσο μαγεύτηκαν από την Τελετή Εναρξης, η οποία ήταν μια τελετή από Βρετανούς για Βρετανούς.

Φυσικά το τρίπτυχο της επιτυχίας και το talk of the town σήμερα στο Νησί, είναι το βίντεο του Τζέιμς Μποντ με το νέο κορίτσι του, την… Βασίλισσα Ελισάβετ, τον σκαφάτο Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Μίστερ Μπιν, που για μία ακόμη φορά έδωσε ρέστα.

Αυτές ήταν τελικά οι εκπλήξεις της χθεσινής Τελετής Εναρξης και όχι φυσικά το άναμμα του βωμού, που παρότι ήταν μία σπουδαία ιδέα και μήνυμα προς όλο τον κόσμο για τη δύναμη των νέων, όμως, δεν ενθουσίασε ούτε καν τους Βρετανούς που προτιμούν να μιλάνε σήμερα για το τρίο Μπέκαμ-Ελισάβετ – Ατκινσον.

Δεν είναι τυχαίο ότι το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο εισέπραξε ο ποδοσφαιριστής των Γκάλαξι, μετά η Βασίλισσα και τρίτος ο Μίστερ Μπιν, ξεπερνώντας ακόμα και τον σερ Πολ Μακάρτνεϊ που έδειξε κουρασμένος, αλλά και ξεπερασμένος ακόμα και στους ίδιους τους συμπατριώτες του!

Πάντως το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η παράσταση που ετοίμασαν ο Nτάνι Μπόιλ και οι συνεργάτες του, ήταν περισσότερο πάρτι παρά Τελετή Εναρξης

Στον οργανωτικό τομέα όλα ήταν άψογα, αλλά οι διοργανωτές δεν είχαν αφήσει τίποτα στην τύχη. Το φροντιστήριο στον κόσμο για το πώς θα συμμετάσχει διαδραστικά στην Τελετή είχε ξεκινήσει μία ώρα πριν, με συστάσεις από τα μεγάφωνα αλλά και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν κάθε στιγμή, αλλά και πως κουνήσουν τα φώτα που κρατούσαν στα χέρια τους.

Αυτό που με εντυπωσίασε, όμως, δεν ήταν τόσο οι χιλιάδες θεατές που στο κάτω – κάτω της γραφής είχαν πληρώσει το εισιτήριο τους, αλλά οι χιλιάδες περίεργοι που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και προτίμησαν να… εγκατασταθούν στου γύρω δρόμους από το Ολυμπιακό Πάρκο, σε σημεία που είχαν οπτική επαφή με τα τεκταινόμενα.

Μικροί και μεγάλοι, οικογένειες, αλλά και τουρίστες, κατασκήνωσαν σε όποιο μέρος τους βόλευε, έκαναν το πικ νίκ τους και ήπιαν τις μπύρες και διοργάνωσαν το δικό τους πάρτι.

Αλλωστε όλοι έχουν δικαίωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες!