«Λύγισε από την πίεση ο Ρούνεϊ»

Ιδιαίτερο ήταν το Euro 2012 για τον Γουέιν Ρούνεϊ, αλλά όχι με την καλή έννοια. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε το γκολ κόντρα στους Ουκρανούς με το οποίο η Αγγλία πέρασε στους «8» της διοργάνωσης, αλλά σύμφωνα με τον Στίβεν Τζέραρντ, κινήθηκε στη μετριότητα αφού «λύγισε» από την πίεση που του ασκήθηκε.



«Λύγισε από την πίεση ο Ρούνεϊ»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ γνώριζε πως το καλοκαίρι του θα ήταν δύσκολο. Με την τιμωρία λόγω της αποβολής στο τελευταίο ματς των προκριματικών απέναντι στο Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα, το «τρέξιμο» για τη μείωση της ποινής, το «θρίλερ» με την αποχώρηση του Καπέλο και την αντικατάστασή του.

Όταν έφτασε η ώρα του Euro 2012, παρακολούθησε τα δύο πρώτα ματς από τα επίσημα και αγωνίστηκε στο τρίτο και το πιο σημαντικό. Εκεί, πέτυχε το γκολ με το οποίο τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν 1-0 των Ουκρανών για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά, ωστόσο, απέναντι στους Ιταλούς, η ιστορία επαναλήφθηκε και η κατάρα των πέναλτι αποδείχθηκε πως δεν έχει ξόρκι.

«Σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, οφείλεις να αγωνίζεσαι χωρίς άγχος και να προσπαθείς να κοντρολάρεις κάπως την πίεση και τις απαιτήσεις που σε βαραίνουν από τον κόσμο και τον Τύπο. Ο Γουέιν κουβαλούσε πολλές ευθύνες στην πλάτη του και ήταν λογικό να “λυγίσει”. Όλοι περίμεναν πράγματα από αυτόν. Μετά τις εμφανίσεις του στο Euro 2004, όλοι περιμένουν να… παίρνει τις κούπες μόνος του. Η ευθύνη όμως, πρέπει να μοιράζεται και στα 23 μέλη της αποστολής. Είναι άδικο να τα ρίχνουν όλοι στον Γουέιν και να λένε πως επειδή δεν έπαιξε καλά η Αγγλία αποκλείστηκε από το φετινό Euro» ήταν τα λόγια του Στίβεν Τζέραρντ για τον συμπαίκτη του.

Διαβάστε ακόμη: Πιστός στην Αγγλία ο Τζέραρντ