Κύπελλο... Εδιμβούργου

Το Κύπελλο είναι ο κατ εξοχήν θεσμός των εκπλήξεων στη Βρετανία και οι ημιτελικοί στη Σκωτία το απέδιξαν περίτρανα. Τα αουτσάϊντερ νίκησαν και στα δύο παιχνίδια, με το ίδιο σκορ και το Εδιμβούργο θα έχει αποκλειστικά δικό του τον τελικό.



Κύπελλο... Εδιμβούργου

Μεγαλύτερο «μπαμ» είναι βέβαια η νίκη της Χαρτς επί της πρωταθλήτριας Σέλτικ που άφησε τους «Καθολικούς» με ένα μόνο τρόπαιο στη σεζόν. Το πιο σημαντικό βέβαια αλλά όταν πηγαίνεις για το «τρεμπλ» και μετά το Λιγκ Καπ χάνεις και το Κύπελλο, όσο να’ ναι θεωρείται αποτυχία.

Η Χαρτς είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Φόρστερ να νικά σε τετ α τετ τον Γκλεν στο ξεκίνημα αλλά η Σέλτικ πήρε τα ηνία και σπατάλησε ευκαιρίες με τους Λούστιγκ, Χούπερ και Κόμονς.

Η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 40΄από ωραία σέντρα του Σαμαρά και κεφαλιά του Κι που χτύπησε στο δοκάρι, έσκασε στη γραμμή και απομακρύνθηκε.

Η Χαρτς τιμώρησε την αστοχία των πρωταθλητών στο 47’ με τον Σκάτσελ που πέρασε και τον Φόρστερ πριν ανοίξει το σκορ.Ο Τσέχος υποχρέωσε λίγο αργότερα τον κίπερ της Σέλτικ σε δύσκολη απόκρουση, ο Κι σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι και τελικά ο Χούπερ το 87΄με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει πάντως αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάϊντ στο ξεκίνημα της φάσης αλλά ο ρέφερι Νόρις «πάτσισε» τα λάθη στις καθυστερήσεις όταν έδωσε τραβηγμένο πέναλτι υπέρ της Χαρτς για χέρι του Λέντλι. Ο Μπίτι ανέλαβε την εκτέλεση κόντρα στην παλιά του ομάα και με δυνατό σουτ έστειλε τους «τζάμπος» στον τελικό.

Εκεί ους περίμενε η αιώνια αντίπαλος Χιμπέρνιαν που κέρδισε με 2-1 την Αμπερντίν, κόντρα στα προγνωστικά.Η ομάδα του Εδιμβούργου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ με τον Ο’ Κόνορ να ευστοχεί από κοντινή απόσταση στο 3’.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ήταν η Αμπερντίν που πήρε τα ηνία και ισοφάρισε στο 59΄με υπέροχο σουτ του Φάλον.

Οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ της νίκης και το βρήκε η Χιμπέρνιαν στο 85΄με τον Ο’ Κόνορ να βγάζει ωραία πάσα στον Γκρίφιθς και τον τελευταίο να πλασσάρει εύστοχα και να στέλνει την ομάδα του μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια στον τελικό.