Μια προτομή και για τον Ρόμπιν!

Το αξίζει και με το παραπάνω! Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι μπορεί να βλέπει έξω από το «Έμιρεϊτς» τις προτομές των Άνταμς, Ανρί και Τσάπμαν, αλλά μπορεί πανεύκολα να ισχυριστεί ότι… αξίζει και αυτός μια! Με δικό του γκολ, έβγαλε ξανά το… φίδι από την τρύπα για την Άρσεναλ, οδηγώντας τη στη νίκη με σκορ 1-0 επί της Έβερτον.  



Μια προτομή και για τον Ρόμπιν!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ποδοσφαιρικοί θρύλοι που τίμησαν τη φανέλα του λονδρέζικου συλλόγου παρέλασαν στο «Έμιρεϊτς» και γνώρισαν την αποθέωση από τους οπαδούς των «κανονιέρηδων» στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 125 χρόνια ζωής της ομάδας!

Α΄ημίχρονο:

Η Άρσεναλ είχε αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτός δεν ήταν η Έβερτον! Ήταν η τύχη των «κανονιέρηδων», με τους τελευταίους να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα στις πολυάριθμες ευκαιρίες που δημιούργησαν! Ζερβίνιο, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ και Φαν Πέρσι βρέθηκαν απέναντι από τον Χάουαρντ, όμως, ακόμη κι αν τον είχαν εξουδετερώσει, πάντα έκαναν τη λάθος επιλογή!

Τα «ζαχαρωτά» απείλησαν πρώτα με το αδύναμο σουτ του Σαχά στο 18ο λεπτό, αλλά ο επιθετικός μονόλογος των Λονδρέζων είναι αυτό το οποίο είχε να παρουσιάσει το πρώτο ημίχρονο στο «Έμιρεϊτς». Στο 25’ ο Ζερβίνιο βρέθηκε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά.. πάσαρε στον Φαν Πέρσι που ήταν οφσάιντ, λίγο αργότερα ο Ράμσεϊ με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ο Ιβοριανός φορ της ομάδας «ξαναχτύπησε» πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με χαμηλό σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Χάουαρντ.

Β’ ημίχρονο:

Ενδεχομένως να ήταν από τις φορές που μια ομάδα επηρεάζεται τόσο πολύ από το πανηγυρικό κλίμα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Η γιορτή που στήθηκε στο «Έμιρεϊτς» λίγα λεπτά πριν τη σέντρα του αγώνα με την Έβερτον έκανε τους «κανονιέρηδες» να πιστέψουν πως με ανάλογο τρόπο θα ερχόταν και η νίκη. Και ίσως να δικαιολογούνται σε αυτό, αφού έχουν τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι!

Ο Ολλανδός επιθετικός της Άρσεναλ έβγαλε και πάλι τα κάστανα από τη φωτιά φτάνοντας στη βαθιά μπαλιά του Σονγκ και σουτάροντας σε πρώτο χρόνο για το 1-0! Η συμβολή του διεθνούς φορ ήταν και η καθοριστική για τη διαμόρφωση του σκορ από πλευράς «κανονιέρηδων»! Η Άρσεναλ διατήρησε τη χαρά με την οποία ξεκίνησε η μέρα και δεν απογοήτευσε τους οπαδούς της, έστω κι αν αυτοί φεύγουν με το αίσθημα της ανακούφισης από το «Έμιρεϊτς», λόγω του άγχους που τους κατέβαλε μέχρι το γκολ του Φαν Πέρσι. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν (82’ Μικέλ), Κοσιελνί, Τζουρού, Αρτέτα, Γουόλκοτ (89’ Φρίμπονγκ), Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο (83’ Ροσίτσκι)

Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Μπέινς, Χάιτινχα, Γιαγκέλκα, Νέβιλ (76’ ΜακΆλενι), Κόουλμαν, Μπιλιαλέντινοφ (76΄Γκιγιέ), Κέιχιλ, Φελαϊνί, Σαχά (64’ Ντιστέιν)