Ανασαίνει ακόμη!

Η Γουίγκαν είπε… αντίο στην επικίνδυνη ζώνη, έστω κι αν αυτός ο αποχαιρετισμός αποδειχθεί προσωρινός! Οι «λάτικς» πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στο «Χόθορνς», όπου επικράτησαν 2-1 της Γουέστ Μπρομ με ολοκληρωτική ανατροπή τόσο στο σκορ, όσο και στη εικόνα που παρουσίασαν στα δύο ημίχρονα!  



Ανασαίνει ακόμη!

Α΄ημίχρονο:

Η Γουίγκαν, μπορεί να «καίγεται» σε κάθε παιχνίδι για τους τρεις βαθμούς της νίκης, ούσα στις τρεις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό, αλλά ποτέ δεν επαληθεύει και δεν αποδεικνύει του λόγου το αληθές στον αγωνιστικό χώρο. Στο «Χόθορνς», η Γουέστ Μπρομ πίστεψε σε κάποια στιγμή ότι το απόγευμα θα ήταν πανεύκολο, έχοντας δοκάρι μόλις στο 4ο λεπτό με τον Μπραντ, για να έρθει το γκολ στο 33’! Ο Στίβεν Ριντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλ Χαμπσί με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και έβαλε μπροστά στο σκορ  τους «baggies»!

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ έβλεπε τους «λάτικς» να εμφανίζουν αδικαιολόγητη δυσλειτουργία σε όλες τις γραμμές, αλλά ευτυχώς για αυτούς, ο Μόσες είχε τη λύση! Σκόραρε στο 37’, έφερε το ματς στα ίσια με το 1-1 και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τη Γουίγκαν με αναπτερωμένο ηθικό να ψάχνει και το δεύτερο γκολ, από τη στιγμή που το πρώτο ήρθε… από το πουθενά!

Β’ ημίχρονο:

Ένας τρόπος υπήρχε για τη Γουίγκαν ώστε να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς από τη στιγμή που είχε ισοφαρίσει από το πρώτο ημίχρονο και αυτός ήταν να διατηρήσει τον ρυθμό με τον οποίο ολοκλήρωσε τα πρώτα 45 λεπτά. Και το έκανε. Το γκολ με το οποίο πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τέλους ήταν η απόλυτη επιβράβευση της εμφάνισης στην έδρα της Γουέστ Μπρομ.

Ο Ριντ ανέτρεψε τον Μόσες μέσα στην περιοχή και ο Γκόμες που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το 2-1 στο 57ο λεπτό! Οι «λάτικς» καλούνταν πλέον να δείξουν αν έχουν την ικανότητα να αντέξουν και να μη χάσουν βαθμούς που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν καταφέρει να βάλουν στο… τσουβάλι τους!

Ο Σάρνερ λίγο πριν το φινάλε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, για να απογοητεύσει τους οπαδούς της Γουέστ Μπρομ που ήλπιζαν στην ισοφάριση και να επιτρέψει στη Γουίγκαν να ανασάνει βαθιά! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Όλσον, Σόρεϊ, ΜακΌλεϊ, Μόρισον (84’ Σάρνερ), Μπραντ, Ριντ, Τόμας, Μουλούμπου (66’ Ντόρανς), Λονγκ, Οντεμβίγκι (80 Τιτσόι)

Γουίγκαν: Αλ Χαμπσί, Αλκαράζ (67’ Γκόχουρι), Κάλντουελ, Σταμ (70’ ΜακΆρθουρ), Φιγκερόα, ΜακΚάρθι, Μόσες, Γκόμες, Τζόουνς, Ντιαμέ, Σάμον (80’ Ντι Σάντο)