Μα σε ξεπέρασα…

Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ ανήκει πλέον στο μακρινό παρελθόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν ένα βήμα παρακάτω, σήκωσαν το κεφάλι, βρήκαν ευκαιρία για… ξέσπασμα και το πραγματοποίησαν εις βάρος της Γουλβς, την οποία κέρδισαν με σκορ 4-1!   



Μα σε ξεπέρασα…

Ά ημίχρονο:

Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ έπρεπε με κάποιον τρόπο να φύγει από το μυαλό των παικτών του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτοί, επέλεξαν τον… καλύτερο, με την ευκαιρία της αναμέτρησης με μια υποδεέστερη ομάδα όπως η Γουλβς. Το «Ολντ Τράφορντ» είχε ελάχιστες κενές θέσεις, δείγμα της στήριξης που απολαμβάνουν οι «κόκκινοι διάβολοι» από τους οπαδούς τους και ουσιαστικά η Γιουνάιτεντ «καθάρισε» το παιχνίδι με τους «λύκους» από το πρώτο μέρος.

Ο Νάνι με μακρινό σουτ στο 17ο λεπτό και ο Ρούνεϊ στο 27’ με τον ίδιο τρόπο έγραψαν το 2-0 από πολύ νωρίς, ωστόσο, αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία είναι η συμπεριφορά της ομάδας του Μάντσεστερ. Η… κλάψα και η απογοήτευση δεν αρμόζει στο μεγαλείο του συλλόγου και τρανή απόδειξη ότι δεν άφησε τη Γουλβς ούτε να πάρει ανάσα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μόλις μια καλή επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Ντε Χέα, λίγα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Β’ ημίχρονο:

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός με την έναρξη της επανάληψης δεν έγινε – εκ του αποτελέσματος – με σκοπό να δοθεί νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Φλέστερ στο 47’ μείωσε με κεφαλιά σε 2-1, αλλά κανείς από τους «λύκους» δεν φάνηκε να λαμβάνει το γεγονός με τον τρόπο που έπρεπε.

Οι Νάνι και Ρούνεϊ δεν θα άφηναν τη Γιουνάιτεντ να πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ και αφού σιγούρεψαν τη νίκη της ομάδας τους, έβαλαν και… στοίχημα! Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σκόραρε στο 56’ για να δει και τον συμπαίκτη του να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με πανέμορφο γυριστό σουτ στο 63ο λεπτό για να γίνει το 4-1 και να σημειώσουν από δύο προσωπικά τέρματα… ψάχνοντας πλέον για το χατ-τρικ! Η αποχώρηση του Νάνι που αντικαταστάθηκε και καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» άφησε τον Ρούνεϊ να το… παλεύει μόνος, χωρίς όμως να το καταφέρει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν χρειάστηκε να κοπιάσει περισσότερο, κατέβασε ρυθμό και πανηγύρισε μια πανεύκολη, αλλά σημαντική νίκη στον τομέα της ψυχολογίας. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά (67’ Φράιερς), Φέρντιναντ, Έβανς, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Κάρικ, Νάνι (77’ Γιάνγκ), Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (74’ Μακέντα)

Γουλβς: Χένεσι, Γουόρντ, Τζόνσον, Μπέρα, Ζουμπάρ, Έντουαρντς (31’ Μιλίχιας), Χένρι, Τζάρβις, Ο’Χάρα (70’ Χαντ), Φλέτσερ (76’ Έμπανκς Μπλέικ), Ντόιλ