Τα 6+ γκολ της Γιουνάιτεντ με «θύμα» ξανά τη Ρόμα και η Ρεάλ του Μουνιόθ!

Την συμμετοχή της στον τελικό του Europa League «κλείδωσε» με την ευρεία νίκη που σημείωσε επί της Ρόμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6-2) στο «Ολντ Τράφορντ», πετυχαίνοντας 6+ γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι 14 χρόνια μετά, και πάλι απέναντι στην ιταλική ομάδα. Με την επίδοση που κατέγραψε, θύμισε και την Ρεάλ του '64! 



Τα 6+ γκολ της Γιουνάιτεντ με «θύμα» ξανά τη Ρόμα και η Ρεάλ του Μουνιόθ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως διαχειρίστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ανατροπή που έκανε η Ρόμα στο πρώτο μέρος της συνάντησης της Πέμπτης με πρωταγωνιστή τον Πελεγκρίνι (1 γκολ, 1 ασίστ). Η ομάδα του Σόλσκιερ παρέμεινε ανεπηρέαστη και κατόρθωσε να επικρατήσει με εμφατικό τρόπο.

Ισοφάρισε άμεσα με τον Καβάνι, ο οποίος έχει βρει δίχτυα 10 φορές σε 13 αναμετρήσεις του με την Ρόμα και ανέτρεψε την κατάσταση, φτάνοντας στο 6-2 και «κλειδώνοντας» την συμμετοχή της στον τελικό του Europa League.

Πρόκειται μάλιστα για την μεγαλύτερή της νίκη τα τελευταία 14 χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με πιο πρόσφατη την επικράτηση με 7-1 τον Απρίλιο του 2007, και πάλι απέναντι στην Ρόμα, και πάλι στο «Θέατρο των Ονείρων».

Παρόλα αυτά βασική διαφορά των δύο αναμετρήσεων αποτελεί η βαρύτητά τους καθώς τότε ήταν οι προημιτελικοί του Champions League, ενώ τώρα ήταν ο πρώτος ημιτελικός του Europa League, με το πρώτο ημίχρονο να έχει ολοκληρωθεί με τον χειρότερο τρόπο.

Με τα 6 γκολ μάλιστα που σημείωσε η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε αυτή την φάση της διοργάνωσης, μετά την Ρεάλ του Μιγκέλ Μουνιόθ το 1963-64. 

Τότε η «βασίλισσα» απέκλεισε την Ζυρίχη με συνολικό σκορ 8-1, έχοντας επικρατήσει με 6-0 στην 2η αναμέτρηση και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τον οποίο εν τέλει δεν κατέκτησε, με την Ίντερ ν' ανεβαίνει στην κορυφή (3-1).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο αριθμός των τερμάτων που σημείωσαν οι «κόκκινοι διάβολοι» επιδεικνύει δεδομένα την δυναμική τους. 

Αν μάλιστα έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και δεν παρασυρθούν στον τελικό, όπως στο ημιτελικό του 2007, όπου αποκλείστηκαν από την Μίλαν, τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έχουν τον πάνω χέρι για την κατάκτηση του Europa League.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ