Ο Μουρίνιο δεν τον πίστεψε, αλλά ο Ντε Μπρόινε στη Σίτι εκτοξεύτηκε!

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με την ανανέωση του συμβολαίου του στην Μάντσεστερ Σίτι εξασφαλίζει πως τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του θα τα περάσει πλέον στους «πολίτες», έχοντας αποδείξει ήδη στον Ζοσέ Μουρίνιο πόσο μεγάλο λάθος έχει κάνει. Γράφει ο Χρήστος Σωτήρακοπουλος  



Ο Μουρίνιο δεν τον πίστεψε, αλλά ο Ντε Μπρόινε στη Σίτι εκτοξεύτηκε!

Κατ' εμέ είναι μακράν ο κορυφαίος στο ρόλο του στα τελευταία 5-6 χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κι όχι απλά στην Ευρώπη.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με όσα απίστευτα πράγματα έχει καταφέρει στην Μάντσεστερ Σίτι και την σημασία που έχει για την ομάδα του η κάθε του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, τον καθιστά έναν εκ των κορυφαίων playmakers αυτή τη στιγμή στο ανώτατο επίπεδο.

Οι πάσες του, η απίθανη ακρίβειά του, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί με μια του κίνηση ή μια ματιά σε χώρο που δεν έχουν δει οι άλλοι να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, αλλά και φυσικά να σκοράρει και ο ίδιος δοκιμάζοντας αρκετά συχνά τα πόδια του αλλά και θέσεις εντός κι εκτός περιοχής, τον έχουν κάνει να δικαιώσει και με το παραπάνω τα χρήματά του. Και αυτά που διέθεσε η Σίτι όταν τον έκανε τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή της ιστορίας της με την μεταγραφή του, πίσω στο 2015 έναντι 75 εκατομμυρίων, όσο και αυτά που συμπεριλήφθηκαν στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε μέχρι και το 2025.

Ο Ντε Μπρόινε γνωρίζει πολύ καλά πόσο πείσμωσε και πόση ώθηση πήρε από τον Ζοσέ Μουρίνιο που... δεν τον πίστεψε ποτέ και τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου από την Τσέλσι. Εκείνο το πέρασμα από την Βόλφσμπουργκ για εκείνον ήταν ευχής έργον, απέδειξε όσα μπορούσε να κάνει και η επιστροφή στην Αγγλία ήταν ο μόνος δρόμος.

Ήθελε να δώσει απαντήσεις ξανά στο κορυφαίο πρωτάθλημα και φυσικά να τον βλέπει και ο Πορτογάλος για να του προκαλέσει τύψεις που έκανε τόσο μεγάλο λάθος με την περίπτωσή του, όπως είχε κάνει φυσικά ο νυν κόουτς της Τότεναμ και με τους Σαλάχ και Λουκάκου στους «μπλε»...

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ασφαλώς, οφείλει πλέον να παλέψει πολύ για να πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο της Μάντσεστερ Σίτι που είναι ένα Τσάμπιονς Λιγκ, με τη φετινή σεζόν να έχει εξελιχθεί έτσι που μπορεί η ομάδα του Πεπ να φτάσει στα ημιτελικά και να συνεχίσει να διεκδικεί ένα ιστορικό Quadruple, το καρέ των τίτλων.

Φυσικά, ως μέλος και της ταλαντούχας και ποιοτικής φουρνιάς των Βέλγων σε επίπεδο εθνικής ομάδας, ο αστέρας της Σίτι θέλει το κάτι παραπάνω και με τη φανέλα με το εθνόσημο. Καλή η 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, καλοί οι πανηγυρισμοί για την άνοδο επιπέδου από τους «κόκκινους διαβόλους», όμως, θα πρέπει να ψάξει κι έναν τίτλο για τη χώρα του, αρχής γενομένης και από το φετινό Euro του καλοκαιριού.