Πιέζοντας την άμυνα της Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός μπορεί να της βάλει δύσκολα και πάλι!

Αυτή η Άρσεναλ που είδαμε να φέρνει ισοπαλία με την Μπέρνλι στο Turf Moor δεν τρομάζει τον Ολυμπιακό, ωστόσο πρέπει να δει κάποιος πίσω από την προφανή ανάγνωση προκειμένου να αναλύσει τα δεδομένα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Πιέζοντας την άμυνα της Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός μπορεί να της βάλει δύσκολα και πάλι!

Ήταν ένα μεσημέρι που για τον προπονητή της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα το τελικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει από την εικόνα της ομάδας του είναι πως με ομάδες που χρησιμοποιούν πολύ την δυναμική και το κορμί απέναντι στους ποδοσφαιριστές του δεν τα βγάζει εύκολα πέρα!

Ωστόσο καθαρά αγωνιστικά η αλήθεια είναι πως σε αυτόν τον έναν χρόνο που είναι στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Ισπανός τεχνικός έχει καταφέρει να κάνει την ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με δημιουργία από την άμυνα και αρκετές φορές να δημιουργεί φάσεις ακόμα και όταν δεν αγωνίζεται στο 100%. 

Επίσης αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσει ως θετικό ο τεχνικός των κανονιέρηδων είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ομπαμεγιάνγκ. Στην πρώτη καλή φάση που έπεσε στα πόδια του κατάφερε να σκοράρει και αυτό ήταν μία υπενθύμιση προς τον Ολυμπιακό και τον Μάρτινς για το πως πρέπει οι αμυντικοί του να μην αφήνουν στον κυνηγό από τη Γκαμπόν κανένα περιθώριο για να κινηθεί ελεύθερος στους χώρους γύρω από την μεγάλη περιοχή! 

Ο τρόπος που σκόραρε ήταν η υπενθύμιση πως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της τωρινής Άρσεναλ παραμένει το σημείο αναφοράς.

Μου φάνηκε για μία ακόμη φορά πόσο αναξιόπιστος είναι ο Τζακα όταν πιεστεί. 

Η παράλληλη πάσα που έκανε για τον Λουίς ήταν αυτοκτονική και το πλήρωσε με την ισοφάριση η αντίπαλος του Ολυμπιακού... 

Αυτά τα εύκολα λάθη που συνεχίζει και τα κάνει η αμυντική και η μεσαία γραμμή των κανονιέρηδων αποτελούν για μένα και την μεγάλη ευκαιρία των ερυθρολεύκων σε αυτήν την διπλή αναμέτρηση με την Άρσεναλ που ακολουθεί!

Η Άρσεναλ σαφέστατα έχει βελτιωθεί 12 μήνες αργότερα από τότε που την απέκλεισε ο Ολυμπιακός. 

Και πάλι δεν αποτελεί φόβητρο και δεδομένα η πρόκριση είναι ανοιχτή ειδικά εάν σε επίπεδο ανασταλτικό, ο πρωταθλητής Ελλάδας λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να δεχθεί φάσεις παραχωρώντας είτε εύκολα φάουλ γύρω από την περιοχή του, είτε πολλές στημένες μπάλες.

Επιθετικά ευκαιρίες ο Ολυμπιακός θα βρει, απέναντι σε μια άμυνα, η οποία επιμένει στην φιλοσοφία του Αρτέτα να ξεκινάει το παιχνίδι με πάσες!

Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών, κακά τα ψέματα, που έχει σε αυτήν την γραμμή δεν είναι τόσο υψηλής ποιότητας που να εγγυάται ότι μπορεί να αποφύγει πρέσινγκ ψηλά και να βγει αλώβητη!

Θα δούμε και την αγωνιστική συμπεριφορά του Αρτέτα στο παιχνίδι της Πέμπτης στο Νέο Φάληρο ωστόσο είμαι βέβαιος πως δεν πρόκειται να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα από αυτά που ξέρουμε ήδη! 

Είναι της φιλοσοφίας πως η ομάδα του δεν μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να επαναλάβει αυτό που έκανε πέρσι, αλλά για να συμβεί οφείλει να εξαντλήσει πλήρως τις δικές του δυνατότητες παίζοντας όσο καλύτερα μπορεί και ποντάροντας στο γεγονός πως κάποια πράγματα της Άρσεναλ δεν θα λειτουργήσουν όπως θα το ήθελε ο Αρτέτα. 

Πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι να μείνει μέσα στη μάχη της ρεβάνς, με ένα αποτέλεσμα βιώσιμο στο πρώτο ματς. 

Και να πάει στο δεύτερο παιχνίδι, δημιουργώντας αμφιβολίες στο μυαλό των Άγγλων πως αυτό που συνέβη πέρσι είναι πιθανό να επαναληφθεί!