Μπρούνο Φερνάντες: Το Γιουρόπα Λιγκ... του πάει!

O Μπρούνο Φερνάντες εθεάθη να κάνει...περίπατο στην Ισπανία. Ο Πορτογάλος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε δύο φορές στην ευρεία επικράτηση της ομάδας του με 0-4 επί της Σοσιεδάδ και πιστοποίησε πως το Europa League είναι η διοργάνωσή του.  



Μπρούνο Φερνάντες: Το Γιουρόπα Λιγκ... του πάει!

Δεν θα έπρεπε να μας προξενεί εντύπωση η εμφάνισή του, αν αναλογιστεί κανείς τις επιδόσεις του στην Premier League κάθε εβδομάδα.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα έχει σημειώσει 14 γκολ, έχοντας μοιράσει και 9 ασίστ, εμπλεκόμενος ουσιαστικά στα 23 από τα 50 συνολικά τέρματα που έχουν σημειώσει οι «κόκκινοι διάβολοι».

Τις τελευταίες είκοσι μέρες άλλωστε έχει σκοράρει στα 3 από τα 4 πιο πρόσφατα ματς της ομάδας του, με το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ να είναι και το μοναδικό που απείχε από το...καθήκον.

Στην Ευρώπη όμως και στο Europa League κατά κύριο λόγο, καθώς σε αυτό αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια, τόσο με την Γιουνάιτεντ όσο και με την πρώην ομάδα του Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, τα πράγματα είναι πιο εντυπωσιακά.

Από τον Φλεβάρη του 2018, πριν δηλαδή αφήσει την γενέτειρά του για το επόμενο βήμα της καριέρας του, μέχρι και σήμερα, έχει σκοράρει 16 φορές στην συγκεκριμένη διοργάνωση ενώ έχει δώσει και 8 φορές την τελική πάσα η οποία κατέληξε σε...πανηγυρισμό.

Συνολικά έχει καταγράψει 58 συμμετοχές έχοντας λάβει μέρος σε 52 ευκαιρίες που μετουσιώθηκαν σε γκολ, είτε με την προσωπική του υπογραφή, είτε με ένα άγγισμα από αυτά που συνηθίζει, αποδεικνύοντας διαρκώς πόσο απλό μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως κανένας άλλος δεν έχει κατορθώσει κάτι περισσότερο την τελευταία τριετία στην συγκεκριμένη διοργάνωση, με την Σεβίλλη ναι μεν να αποτελεί την πολυνίκη του θεσμού, αλλά δίχως να διαθέτει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της.

Δεδομένα ο Μπρούνο Φερνάντες θα συνεχίσει να μας απασχολεί με τον τρόπο παιχνιδιού του, την επίδραση του στην ομάδα του και τα ρεκόρ που θα συνεχίσει να καταρρίπτει, δίχως να διστάζει να μεγαλώνει την ψαλίδα από τους υπόλοιπους.

Με αυτόν λοιπόν ως ηγέτη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Ευρώπη.

Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι εδώ για να μας θυμίζει πως δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Και με τέτοια στατιστικά, δύσκολα μπορούμε να τον αμφισβητήσουμε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ